• Južna Srbija

  BRANISLAV JOVANOVIC: POLA MANDATA JE PROŠLO, GRADONAČELNIČE PODNESITE IZVEŠTAJ O RADU!

  POLA MANDATA JE PROŠLO, GRADONAČELNIČE PODNESITE IZVEŠTAJ O RADU!

   

  „Ovih dana navršavaju se dve godine od izbora u Nišu, pola mandata aktuelne lokalne vlasti već je isteklo. Od obećanih reformi i boljeg života ništa. Od građana Niša na ulici svakodnevno čujemo da je sve gore i gore. Skupština i dalje ne zaseda, obećanih krupnih investicija nema, ali bolje je većnicima koji se udomljavaju po javno komunalnim preduzećima, u eri zabrane zapošljavanja, jer se očigledno plaše prevremenih lokalnih izbora, jer su većnički mandati mnogima prve funkcije ili prvo radno iskustvo. Boljitak su osetili i članovi porodica pojedinih predsednika opština, koji su upošljeni u JKP „Tržnica“, kako pišu mediji“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

  On kaže da se u Nišu ne grade novi infrastrukturni objekti, a na izdisaju su nekada poznate fabrike kao što su Niška mlekara, „Vagonka“, „Lokomotiva“, „Vulkan“, „Jastrebac“, „Žitopek“.

  „Sve je na prodaju i na poklon, lokali, zemljište, aerodrom… Kažu, strpite se biće bolje, a od Naučno tehnološkog parka, stanova za mlade, prečišćavanja otpadnih voda, azila za pse, kontrolnog tornja na aerodromu, jeftinih stanova nema ništa. Mladi masovno odlaze, a i zvanično pročitasmo da svake godine nestaju gradovi veličine Bora, Zaječara i Prokuplja“, tvrdi Jovanović.

  Kaže i da su Srbija i Niš sredine sa najnižim platama u Evropi u rangu sa Makedonijom i Albanijom, kako javljaju mediji.

  „Ipak, imovinsko stanje, bar što se tiče niške političke elite, umnogome je uvećano. Gledajući kvadratne metre stanova i skupocen vozni park koji pojedini niški političari poseduju, vidi se boljitak, ali bolje je, ponavljam, samo lokalnim ministrima, a vi građani strpite se biće bolje, dobro je, spasili smo vas bankrota, kažu. I tako sve do narednih izbora koji su izgleda vrlo blizu u Nišu jer gradski parlament polako ulazi u treći mesec neodržavanja sednice Skupštine Grada na kojoj treba da se raspravlja o poklanjanju niškog aerodroma državi“, kaže Jovanović i dodaje:

  „Tražimo izveštaj o radu gradonačelnika i Gradskog veća Niša koje je postalo umesto centra rada, centar zbrinjavanja kadrova bez radnog iskustva i rezultata rada jer dosta smo slušali o bacanju bumeranga što inače finansiraju poreski obaveznici, a tema je broj jedan u Nišu, pored svih problema koje Grad ima, a o kojima odbornici, evo, već treći mesec ne raspravljaju na sednicama.“

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com