Gradovi

Branković: Novac od Vlade Srbije garantuje mir

BEOGRAD – Ministartsvo omladine i sporta uplatilo je Atletskom savezu Srbije prvu ratu od sedam miliona dolara, od ukupno 47 miliona koliko godišnje ulaže u taj sport.

„Dugujemo ogromnu zahvalnost Vladi Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i naravno ministrom za omladinu i sport i Vanjom Udovičićem. Ovaj uplaćen novac garantuje nam mir i sigurnost u redovnim programima, bez ikakvih problema“, rekao je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Ranije je novac za redovan program rada stizao u martu, a dešavalo se da čak bude i u maju, poručuju iz AS S.

„Veoma je bitno da nam sredstva budu uplaćena što pre, kako bi naši olimpijci i atletičari koji se spremaju da ostvare norme za velika takmičenja mogli da idu na pripreme u toplije krajeve“, piše u saopštenju AS S.

Primeri za to su Ivana Španović koja se nalazila na pripremama u Dubaiju, Tatjana Mirković i Mihail Dudaš u Južnoj Africi, Emir Bekrić na Tenerifima, Asmir Kolašinac i Dragana Tomašević u Hrvatskoj, Amela Terzić u Ulcinju, braća Savanović u Baru, Olivera Jevtić u Keniji, kao i redovne pripreme za sve reprezentativce u Baru.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh