• Gradovi

  Brazil: Policajac priznao da je ubio grčkog ambasadora

  RIO DE ŽANEIRO – Brazilski policajac priznao je da je ubio grčkog ambasadora u Brazilu po nalogu njegove supruge sa kojom je bio u ljubavnoj vezi, prenose danas agencije.

  Policajac iz Rio de Žaneira, Seržio Moreira (29), priznao je policiji da je ubio ambasadora u njegovom domu u tom gradu, javio je Rojters.

  Time su potvređene ranije sumnje da su grčkog ambasadora ubili njegova supruga i njen ljubavnik policajac.

  Policija je potvrdila da je telo pronađeno u izgorelom automobilu grčkog ambasadora Kjirijakosa Amiridisa (59), koji je nestao pre tri dana kada je iz Brazilije krenuo da proslavi novogodišnje praznike na plaži Kopakabana, prenosi Rojters.

  Policijski istražitelji su rekli televiziji „Globo“ da veruju da su Amiridisova supruga Fransoaz i policajac Seržio Moreira bili nalogodavci, a verovatno i izvršioci ubistva u kući u kojoj su ambasador i njegova supruga odsedali u predgrađu severnog Rija.

  U Riju je visok stepen kriminaliteta i česti su nasilini incidenti, posebno u periodu između Božića i Nove godine, kada na stotine hiljada turista posećuje taj grad.

  Amiridis je postavljen za ambasadora u Brazilu ove godine. Od 2001. do 2004. godine bio je generalni konzul Grčke u Riju.

  Bio je i ambasador u Libiji od 2012. do 2016. Oženjen je i ima desetogodišnju ćerku.

  Foto/ AFP video

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com