• Gradovi

  Bregzit nokautirao cene kuća u centralnom Londonu

  LONDON – Cene kuća u najskupljim kvartovima Londona pale su u julu po najvećoj stopi u poslednjih sedam godina, pošto je Bregzit ubrzao trend slabljenja cena prouzrokovan rastom poreza na nekretnine, saopštila je danas britanska konsultantska kuća „Najt frenk“ (Knight Frank).

  „Najt frenkov“ indeks cena nekretnina u centralnom Londonu pao je prošlog meseca za 1,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine zbog neizvesnosti koju je prouzrokovao ishod britanskog referenduma od 23. juna i skoka poreza na nekretnine, prenosi agencija Rojters.

  Najveći pad cena kuća od 7,3 odsto zabeležen je u julu u kvartu Najts Bridž, dok je skok cena od 5,3 procenta registrovan u londonskom Sitiju. Analiza kretanja cena je obihvatila 15 naselja u britanskoj prestonici.

  „Posle referenduma, kupci su zatražili popuste zbog klime političke i ekonomske neizvesnosti. Odluka Britanije da izađe iz EU je stvorila kratkoročnu neizvenost koja utiče na situaciju na tržištu nekretnina u centralnom Londonu“, izjavio je direktor kompanije London rezidenšal, Tom Bil.

  Foto freeimages-Robert Linder

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com