Gradovi

Briše se sporni član o porezu na dobitke od igara na sreću?

BEOGRAD – Udruženje priređivača igara na sreću saopštilo je danas da je tokom prvog dana potpisivanja inicijative za ukidanje nedavno usvojenog načina oporezivanja dobitaka od igara na sreću, premašen broj od 30.000 potrebnih potpisa.

Tokom jučerašnjeg dana, kada je počelo potpisivanje, 32.564 punoletna građanina Srbije sa pravom glasa stavilo je svoj potpis na inicijativu Narodnoj skupštini da ukine član 83. Zakona o porezu na dohodak građana, koji je krajem prošle godine usvojen, precizira se u saopŠtenju.

Sporni član predviđa da se za svaki dobitak u kladionici iznad 11.000 igračima na licu mesta odbija porez od 20 odsto, dok se pre toga u kladionicama porez plaćao samo za ono što se „zaradi“, a ne i na uloženi deo dobitka.

To znači da kada je kvota niska, igrači koji dobiju mogu da budu na gubitku.

Broj potpisnika inicijative potvrđuje da je sporni član zakona nalogičan i da ga treba brisati, navodi se u saopštenju Udruženja priređivača igara na sreću

Potpisivanje građanske inicijative za ukidanje ove zakonske odredbe odvija se na preko 700 lokacija širom Srbije.

U skladu sa Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi potpisivanje će trajati do 27. januara kada će potpisana inicijativa biti dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srbije koja je nadležna za brisanje sporne zakonske odredbe, navodi se u saospstenju.

Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh