• Gradovi

  Brnabić do 10. jula očekuje da u Zrenjaninu poteče voda iz novog postrojenja

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje da do 10. jula poteče voda iz novog gradskog postrojenja za prečišćavanje u Zrenjaninu.

  Branibić je posetila postrojenju za prečišćavanje vode u Zrenjaninu i sastala se s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i s predstavnicima gradjana.

  Ocenila je da je pitanje zdrave pijaće vode „lokalno pitanje“, ali da je zbog velike važnosti za stanovnike Zrenjanina i okolnih mesta, u rešavanju učestvuje i Vlada Srbije.

  „Izmenili smo i zakon kako bi privatni investitor pružao uslugu prečišćavanja vode, imali smo neke rokove koji su se nažalost produžavali, a poslednji rok koji smo imali bio je između 15. i 20. juna, a s obzirom na opet neke nepredvidjene okolnosti oko nabavke opreme, taj rok produžio“, nabrojala je premijerka.

  Brnabić je navela da je, zbog problema pijaće vode u Zrenjaninu i produženja rokova, razgovarala s predstavnicima gradjana, medija i da je današnji sastanak, na kojem su bili i predstavnici pojedinih ministarstava, organizovan da bi se o tome „otvoreno razgovaralo“.

  „Da pokažemo gradjanima i medijima šta sve radimo i da vidimo zajedno šta ćemo uraditi i naravno, da očekujemo da do 10. jula krene voda za gradjane Zrenjanina koja je dobra za piće“, rekla je predsednica Brnabić i najavila da će sredinom jula ponovo doći u Zrenjanin.

  Gradonačelnik Čedomir Janjić je podsetio da se problem pijaće vode u Zrenjaninu neuspešno rešava još od 1979. godine, da je novo postrojenje za prečišćavanje vode pušteno u probni rad najpre 2017. godine, ali da je rad obustavljen zbog problema oko garancija i različitih tumačenja ministarstava.

  Postrojenje je ponovo pušteno u rad krajem 2018. godine, ali je zbog tehničkih problema prestalo da radi četiri meseca kasnije.

  „Sramota je da Zrenjaninci nemaju zdravu vodu za piće, rokovi su pomerani, voleo bih da čujem datume kada ćemo pustiti vodu i kada ćemo na svaka dva sata raditi analize, a zatim i da zabrana korišćenja vode bude ukinuta“, rekao je Janjić.

  Predstavnica gradjana Aleksandra Jankov rekao je na sastanku s premijerkom da se u Zrenjaninu prvi put otvoreno razgovara o tom veoma važnom pitanju. Aleksandar Korovljev šef odborničke grupe „Dosta je bilo“ u zrenjaninskoj Skuštini, postavljao je pitanja investitoru što, kako je rekao, nisu bili u prilici da učine ranije.

  Direktor firme „Sinertek“, Nenad Obradović, rekao je da je do probijanja rokova došlo zbog toga što dobavljači kasne sa isporukom dela opreme koje je tokom rada oštećena i da je i njima, kao investitoru, stalo da što pre počne da radi postrojenje za prečišćavanje vode.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com