• BG

  Brnabić o rekonstrukciji Vlade: Ne dozvoljavam da se licitira imenima iz mog tima

   

   

  Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas izjavila u Novom Sadu da „ne dozvoljava da se licitira imenima iz njenog tima“ u Vladi Srbije, te da će javnost biti na vreme obaveštena o rekonstrukciji Vlade ukoliko za njom bude potrebe.

  Novinari su pitali premijerku o tome da li će biti rekostrukcije Vlade Sbije i da li se sprema smenjivanje dveju ministarki.

  „Nemojte da izdvajate nikoga iz mog tima, svi imaju ogromne obaveze i puno rade, a takve stvari mogu samo da skrenu njihove misli s posla kojim se bave. To nije dobro za Srbiju i gradjane Srbije“, rekla je Brnabić na skupu povodom otvaranja Kulturne stanice „Svilara“ u Novom Sadu.

  Ona je odbacila i tvrdnje da će biti rekonstrukcije Vlade.

  „Nije korektno ni da se licitira imenima. Ja neću diferencirati izmedju članova mog tima“, dodala je ona.

  Brnabić novinarskim i medijskim udruženjima: Ne volim da mi prete izlaskom iz radne grupe

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ona i njen tim u stalnoj komunikaciji s novinarskim i medijskim udruženjima s kojima zajednički rade na izradi Medijske strategije Srbije do 2023. godine, i da je neozbiljno to što „čim se nešto dogodi, oni prete izlaskom iz Radne grupe“.

  Brnabić je na otvaranju Kulturne stanice „Svilara“ u Novom Sadu kazala da ne bi bilo potrebe za novom Medijskom strategijom i setom medijskih zakona, da je „sve odlično i da postoji potpuno poverenje“.

  „Na tom poverenju treba raditi i biti posvećen tom dijalogu. Ja lično ne volim da svaki put kada se nešto desi, da mi neko preti da će izaći iz te Radne grupe. Tu smo svaki dan, 24 sata, sedam dana u nedelji, možemo da razgovaramo“, rekla je Brnabić.

  Rekla je i da nema potrebe da medijska udruženja „šalju pisma“, već „ako imaju nekih problema, neka dodju, razgovaraćemo i hajde da nastavimo rad na Medijskoj strategiji, ali stvarno nemojte da se uslovljamo!“, kazala je ona.

  Poručila je medijskim udruženjima da „zamisle“ kako bi to bilo kada bi Vlada počela da „uslovljava“.

  „Koliko ja znam, a skoro smo se videli, taj rad ide dosta dobro, oni su zadovoljni koliko su uključeni u proces, u Radnoj grupi ima više predstavnika medijskih i novinarskih udruženja nego predstavnika Vlade“, dodala je ona.

  Objasnila je da je Radna grupa prošla „najteži deo rada na strategiji“, a to je „kreiranje drveta problema“.

  Medijska koalicija uputila je pre nekoliko dana otvoreno pismo medjunarodnim organizacijama i institucijama u kojem ih je upozirila na „dramatično stanje u medijskoj sceni Srbije“ i da „vlast u Srbiji želi da prikaže tu situaciju boljom nego sto jeste, i za to koristi proces izrade medijske stregije“.

  Udruženja su u pismu naglasila da loše stanje u medijima nije posledica loših zakona, već nesprovodjenja i kršenja tih zakona.

  Izvinjavam se gradjanima Zrenjanina zbog fabrike vode

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne očekuje da će biti tužbi vlasnika zbog fabrike vode koja još uvek nije proradila u Zrenjaninu i izvinila se gradjanima tog grada što problem još uvek nije rešen iako je njen kabinet preuzeo na sebe obavezu rešavanja.

  „Od strane vlasnika iz Italije ne očekujem da će biti tužbe. Očekivala sam da će to biti ranije rešeno, i izvinjavam se gradjanima Zrenjanina što to još nismo uspeli. Radimo na tome konstantno“, rekla je Brnabić na otvaranju Kulturne stanice „Svilara“ u Novom Sadu.

  Brnabić je kazala da je dugo trajala procena vrednosti same fabrike vode u Zrenjaninu.

  „Sada kada imamo procenu mi smo želeli ponovo da pregovaramo, i sa vlasnikom, i sa bankom koja je kreditirala. Očekujem da uskoro bude uradjen i probni rad, da bi znali tačno šta kupujemo“, kazala je Brbnabić.

  Prema njenim rečima, u ovom momentu ne želi da „licitira datumima“ kada bi fabrika mogla da proradi, ali da se svakodnevno radi na ovom problemu.

  Gradnja fabrike vode u Zrenjaninu počela je 2015.

  Voda iz vodovodne mreže u Zrenjaninu zabranjena je za piće od 2004. zbog količine arsena koja nekoliko puta prelazi dozvoljenu granicu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com