• Gradovi

  Brnabić sa Bejerom: Pitanje statusa Kosova jedina tačka razilaženja odnosa Srbije i Nemačke

   

   

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa poslanikom nemačkog Bundestaga Peterom Bejerom da je pitanje statusa Kosova i Metohije jedina tačka razilaženja u bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, ali da je Srbija u potpunosti posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom i postizanju kompromisnog i održivog rešenja.

  Kako se navodi u saopštenju kabineta premijerke Srbije, porast nemačkih investicija i nemačkih kompanija koje u Srbiji zapošljavaju oko 50.000 radnika, svedoče da reforme koje sprovodi daju rezultate i ulivaju poverenje investitorima.

  Brnabić je kazala da je izuzetno zadovoljna stalnim napretkom u jačanju bilateralnih odnosa i saradnji dve zemlje, pre svega u oblasti ekonomije.

  Ona je navela da je Srbija posvećena jačanju vladavine prava, kao i da je Srbija pri izmeni ustavnih amadmana poštovala sve procedure i usvojila preporuke Venecijanske komisije, kako bi promene bile uradjene u skladu sa najboljom praksom i donele očekivane rezultate.

  „Cilj je, kako je naglasila, da Srbija dobije nezavisno i odgovorno sudstvo, u najboljem interesu države i njenih građana“, navodi se u saopštenju.

  Navodi se i da su se sagovornici saglasili da mediji imaju veoma važnu ulogu u sprovodjenju reformi u Srbiji, a Brnabić je izrazila očekivanje da će kontinuirani dijalog predstavnika Vlade Srbije i medijskih udruženja dovesti do usvajanja medijske strategije koja će u potpunosti urediti ovu oblast.

  Brnabić je zahvalila predstavnicima OEBS-a i Fondacije „Konrad Adenauer“ na podršci i pomoći pri izradi Medijske strategije.

  Poslanik nemačkog Bundestaga Peter Bejer je rekao da Nemačka snažno podržava evrointegracije Srbije i poručio da je ta država Srbiji pouzdan partner.

  „Srbija veoma ceni podršku Nemačke regionalnoj saradnji, rekla je Brnabić i posebno podvukla značaj koji Berlinski proces ima za stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com