Gradovi

Brnabić: Srbija nije bolesna država, nego u najvećem usponu od osnivanja

 

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da Srbija danas nije bolesna država, već da je verovatno u periodu najvećeg uspona od osnivanja srpske države.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da nije tačna ocena sociologa Vesne Pešić da je Srbija danas „bolesna država“, i da je ovo sada „najveći uspon“.

„Nikada ranije nismo bili prvi ili drugi u Evropi po ekonomskim pokazateljima“, kazala je Brnabić.

Upitana o navodima potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegovi otac, brat i sin prisluškivani zbog kontakata sa osobama iz kriminalne sredine koje su bile „na merama“, ona je odgovorila da je to „potpuno neverovatan napad“.

„Potpuno neverovatan napad Marinike Tepić. Ona ima sve informacije i o tome ko je prisluškivao i zašto, to je zanimljiva tema“, rekla je Brnabić i dodala da „sve nadležne insituticije rade svoj posao i istražuju ovaj pokušaj državnog udara“, kako je okarakterisala prisluškivanje razgovora predsednika Vučića.

Brnabić je rekla da su počele pripreme i „traženje zemljišta“ za izgradnju pogona za proizvodnju vakcine protiv korona virusa kineske kompanije Sinofarm, jer je rok za to 17. okotobar.

„Proizvodnja Sinofarm vakcina u Srbiji je važna za naš zdravstveni sistem i izuzetno je važna ekonomski i politički i geostrateški“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da vakcinacija protiv korona virusa u Srbiji ide odlično, ali da bi bilo dobro da ide još brže.

Beta

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh