• BG

  Brnabić: U pojednim delovima izveštaja Evropske komisije iznete političke ocene

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu da je godišnji izveštaj Evropske komisije u osnovi pozitivan i da prepoznaje napredak u nekim oblastima, ali je kritikiovala njegove pojedine delove u kojima su, kako je navela, „iznete političke ocene“.

  Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, Brnabić je izrazila čudjenje ocenom da u oblasti medija i slobode izražavanja Srbija nije postigla napredak.

  Ona je kazala da ne razume takvu ocenu s obzirom na osudjujuću presudu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, rad na medijskoj strategiji i privodjenje onih koji su pretili novinarima.

  Brnabić je rekla da bi ocena u toj oblasti bila ista da Srbija ništa od toga nije uradila.

  Povodom kritika u izveštaju na rad srpskog Parlamenta, Brnabić je navela da joj je žao što se EU ne seća ko je počeo opstrukciju Parlamenta.

  Kazala je da je neverovatno da se u izveštaju konstatuje da opozicione stranke koje su deo Saveza za Srbiju (SzS) bojkotuju parlament, jer SzS nije ni učestvovao na poslednjim izborima.

  Brnabić je navela da „uopšte više nije ni bitno“ da li će Srbija da otvori neko poglavlje, jer na to više utiče situacija u EU nego da li je Beograd nešto ispunio ili nije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com