• Gradovi

  Brnabić: Vlada nije kriva za rad nezavisnih tela

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ni ona, ni Vlada na čijem je čelu ne mogu da odgovaraju za rad organa koji su nezavisni, kao što je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) ili Radio-televizija Srbije RTS, i da primedbe zbog načina njihovog rada ne treba upućivati Vladi.

  Brnabić je na okruglom stolu „Uloga regulatornih i samoregulatornih tela u predizbornom izveštavanju – Norveška iskustva“, koji je organizovan u ambasadi Norveške u Beogradu, rekla da ona „ne može da objašnjava postupke REM-a, i da kao predsednica Vlade nema nikakvu ingerenciju nad RTS-om“.

  Brnabić je rekla i da „Vlada nije odgovorna za sve“ i dodala da je ona medju prvima dobila prijavu od Agencije za borbu protiv korupcije, zbog „funkcionerske kampanje“.

  „Optužena sam zato što sam rekla da će ljudi prepoznati rezultate, nisam rekla glasajte za toga i toga“, kazala je Brnabić i dodala da će „insistirati da se postupak završi u roku“.

  Brnabić je dodala i da ima tužbu od novinara Slaviše Lekića i da se u tom postupku lično odazvala na sudjenju, navodeći da je to njena gradjanska dužnost.

  „Kritikujte i vršite pritisak tamo gde daje rezultate. Ja ne utičem na REM ni RTS“, kazala je Brnabić.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com