• Gradovi

  Brnabić zadovoljna radom Vlade Srbije, nema vremena za gubljenje

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da je izuzetno zadovoljna onim što je Vlada Srbije uradila u prvih 100 dana. „Možemo napred bez stajanja, jer Srbija nema vremena da gubi. Imamo puno problema u raznim oblastima, ovo je moje lično mišljenje, sa mesta ministra nisam mogla da sagledam celu situaciju. Srbija je bila i zapuštena i zaboravljena. Srbija je ranije bila vodjena na neprofesionalan način“, rekla je Brnabić.

  Ona je rekla da je u prvih 100 dana Vlada odobrila više od 1.200 novih radnih mesta za medicinsko osoblje i odobrila 850 specijalizacija i užih specijalizacija, „da bi napravili neki kvalitativni korak napred“.

  Premijerka je rekla da je važno da Vlada napravi adresni registar jer oko 3.028.000 gradjana živi na adresi „bb“, a da od toga, više od dva miliona živi na adresama na kojima nemaju naziv ulice.

  Ona je odgovarajući na pitanje poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Muamera Zukorlića o putevima u Raškoj oblasti rekla da Vlada Srbije više nego ikada radi na putnoj infrastrukturi.

  Brnabić je rekla da je od 2013. godine izgradjeno oko 300 kilometara puteva, da je od 2012. godine oko 700 kilometara puteva rehabilitovano.

  „Pokušavamo da idemo do svakog dela Srbije, i to ide brzo, ali ne dovoljno brzo u odnosu na ono što smo zatekli. Lakše je da iz Beograda stignete u Kejptaun, nego od Niša do Požege“, rekla je Brnabić.

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je tačno da je prilikom posete Turske Redžepa Tajipa Erdogana 2010. godine obećano da će biti izgradjeni putevi od Novog Pazara do Sjenice i od Novog Pazara do Tutina, da je potpisan sporazum, ali da to nije realizovano zbog zahteva Turske da njihove firme učestvuju u tome i zbog visokih kamatnih stopa.

  Ljajić je rekao da je sa Erdoganom ove godine razgovarano o izgradnji putne infrastrukture u celoj Srbiji, da je Turska za to opredelila 500 miliona evra, da će turske banke doći krajem novembra da se razgovara o visini kamatnih stopa.

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorna Mihajlović rekla je da je Erdogan obećao da će kamatna stopa biti oko dva odsto.

  Ona je rekla da je Vlada Srbije u Opštinu Raška u poslednje tri godine u održavanje i rehabilitaciju puteva uloženo oko 150 miliona dinara.

  Mihajlović je rekla da se Srbija zadužila 300 miliona evra iz kredita i izdvojila 100 miliona evra iz republičkog budžeta za rehabilitaciju oko 1000 kilometara puta.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com