• Novosti online

  Brnabić:Jako sam zadovoljna radom Vlade koja radi kao tim i u službi gradjana

  Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da su u sektoru obrazovanja „možda učinjeni“ najveći pomaci u prvih godinu dana rada vlade i dodala da je cilj države stvaranje „novog obrazovanja“ u kojem će se negovati preduzetnički duh.

  „Ja sam želela da prilikom obeležavanja godinu dana rada vlade posetim školu, da pokažem da nam je obrazovanje važno, jer je u sektoru obrazovanja možda učinjeno najviše na čemu se zahvaljujem ministru Šarčeviću (Mladen), na njegovom hrabrom zalaganju i borbi“, kazala je Brnabić prilikom obilaska subotičke srednje Hemijsko-tehnološke škole koja se renovira.

  Ona je ocenila da je uvodjenje dualnog obrazovanja značajan uspeh, jer „nam je džaba obrazovanje“, ukoliko se ne povežu privreda i prosveta.

  Brnabić je kazala da joj je posebno drago što će od 1. oktobra mladi koji odluče da pokrenu sopstveni biznis biti oslobodjeni plaćanja poreza i doprinosa u prvih godinu dana.

  „Da im država ne sedi na ledjima tu prvu godinu, jer je važno da probaju da implementiraju svoje ideje. Ako uspeju, dobro je njima, njihovim porodicama i državi, ako ne uspeju, dobro je jer nisu čekali da im neko drugi nadje posao“, kazala je Brnabić.

  Ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da je u školu u Subotici do sada uloženo oko 160 miliona dinara.

  On je kazao da je u pitanju veoma kvalitetna škola, koja treba da služi za primer drugima.

  Direktor srednje Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković kazao je da će škola posle 120. godina od osnivanja ponovo „zasijati novim sjajem“.

  „Trudimo se da osim znanaja i veština, podstaknemo zapošljavanje u struci i verujemo da smo u razvoju preduzetničkih kompetencija daleko odmakli“, ocenio je Matković.

  Obeležavanje godinu dana rada Vlade Srbije u mandatu premijerke Ane Brnabić počelo je danas u Subotici obilaskom proizvodnog pogona nemačke kompanije „Norma grupa“, koja je u Srbiji do sada investirala više od 32 miliona evra.

  Ona je rekla da je Norma grupa primer investitora kakvi su potrebni Srbiji koja svakodnevno radi na poboljšanju poslovne klime i lider je u privlačenju stranih investicija u regionu Zapadnog Balkana.

  Rezultate rada vlade u prvih godinu dana i prioritete za naredni period, premijerka Ana Brnabić u društvu svih resornih ministara, predstaviće u 17 časova na konferenciji za novinare na Paliću. Vlada premijerke Ane Brnabić koja ima 21 ministra,izabrana je na sednici Skupštine Srbije 29. juna 2017.

  Vučić: Vlada u prvih godinu dana radila dobro

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan kako je vlada predvodjena Anom Brnabić radila u prethodnih godinu dana i da očekuje još bolje rezultate u narednim godinama.

  „Smatram da je vlada radila veoma dobro, uvek može bolje, ali dobro je kada to primetite“, rekao je Vučić novinarima u Smederevu.

  Predsednik je rekao i da očekuje da mu se premijerka obrati i da mu kaže za koje ministre misli da nisu dovoljno dobro radili.

  „Očekujem da će mi ona reći ko se nije dovoljno borio i radio, pa ćemo zajedno donositi odluke, kako bi rešavali neke stvari koji su nas opterećivale u prošlosti“, rekao je Vučić.

  On je kazao da je dokaz dobrog rada vlade i to što se poklopilo da Srbija ima nisku stopa nezaposlenosti od 12 odsto, da je medju zemaljama u regionu sa najvišim privrednim rastom, ali i jedina koja je zabeležila suficit u državnoj kasi.

  Dodao je da se od jeseni očekuje rast plata i penzija, kao i da je smanjen javni dug zemlje.

  Prema njegovim rečima, kada je on bio premijer javni dug kretao se od 77 79 odsto BDP, a pre kraja godine biće ispod 50 odsto, što zemlji daje „širok prostor da deluje u budućnosti“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com