Gradovi

Broj birača na izborima 24. aprila biće sličan onom iz 2014.

BEOGRAD – Broj birača na predstojećim izborima neće bitno odstupati od broja birača iz 2014. godine, navodi u današnjem saopštenju RIK, koja povodom informacije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o trenutnom broju birača u biračkom spisku ukazuje na to da taj broj ne odgovara broju birača sa pravom glasa na izborima.

U saopštenju RIK, naime, navodi da se mora imati u vidu činjenica da se od NATO agresije 1999. na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija izbori ne sprovode u opštinama u kojima za to ne postoje osnovni bezbednosni uslovi (npr. Đakovica, Kačanik, Glogovac, Dečane, Štimlje, Suva Reka i dr), zbog čega birači iz tih opština ne ulaze u ukupan broj birača, kako je to propisano uputstvima Republičke izborne komisije i za izbore iz 2014. godine i za izbore koji će se održati 24. aprila ove godine.

To znači da broj birača na predstojećim izborima neće bitno odstupati od broja birača iz 2014. godine.

Republička izborna komisija podseća da, u skladu sa Uputstvom za sprovođenje izbora raspisanih za 24. april 2016. godine, ukupan broj birača objavljuje Republička izborna komisija najkasnije 10. aprila 2016. godine.

Foto Tanjug, J. Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh