• Društvo

  Broj nastradalih u klizištu u Kolumbiji porastao na 193

  Broj nastradalih u velikom klizištu na jugu Kolumbije porastao je na 193, a strahuje se da je nestalo čak 220 ljudi, objavio je predsednik zemlje Huan Manuel Santos najnoviji bilans.

  Spasilački timovi u mestu Mokoa, gde je bujica izazvana obilnom kišom odnela kuće sa stotinama ljudi, primorani su bili da noćas po lokalnom vremenu prekinu traganje za nestalim zbog mraka i nastaviće sa prvim dnevnim svetlom.

  Vlasti i stanovnici grada koji se nalazi izmedju planina duž kolumbijske južne granice proveli su jučerašnji dan vodeći računa o žrtvama i pokušavajući da nadju kuće pretvorene u gomilu šuta, i nestale ljude. Vlasti očekuju da će broj nastradalih rasti.

  Tela nastradalih u klizištu koje se dogodilo u noći od petka na subotu stavljaju se u privremenu mrtvačnicu gde timovi lekara sudske medicine rade na identifikovanju žrtava.

  Predsednik Santos je doputovao u Mokou juče i proglasio grad zonom katastrofe.

  Avioni ratnog vazduhoplovstva prevezli su 19 pacijenata u jedan grad na severu i vlasti navode da će još 20 ljudi uskoro biti prebačeno.

  Istovremeno se u pogodjen grad šalju lekovi i medicinska oprema gde se lekari u regionalnoj bolnici bore da savladaju ogromnu krizu.

  Jaka kiša zbog meteorološkog fenomena „El Ninjo“, utiče nekoliko nedelja na region Anda, na severozapadu Latinske Amerike.

  El Ninjo je izazvao poplave i u Peruu, gde je poginuo 101 čovek i više od 900.000 je ostalo bez krova nad glavom, a u Ekvadoru je 21 mrtav i 1.280 beskućnika.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com