• Gradovi

  Brojni svetski lideri čestitali praznike premijeru Srbije

  BEOGRAD – Brojni svetski lideri, poput predsednika Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimira Putina i Baraka Obame, predsednika Narodne Republike Kine Sija Đipinga čestitali su danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću Novu godinu i božićne praznike poželevši u 2016. dalje proširivanje saradnje.

  Osim Obame, Putina i Kećanga, srpskom premijeru čestitke su uputili i premijer Japana Šinzo Abe, prestolonaslednik Abu Dabija Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahjan i vladar Dubaija, potpredsednik i premijer UAE Šeik Muhamed Bin Rašed Al Maktum.

  Predsednik NR Kine Si Đinping konstatovao je kako je sa Vučićem na susretu u Pekingu imao prijatan i sadržajan razgovor.

  „Duboko me je dirnula tvoja ljubav i iskreno prijateljstvo srpskog naroda prema kineskom narodu. Kina i Srbija uvek se međusobno podržavaju po pitanjima od suštinskog interesa i vitalnog značaja i tako će biti. Spreman sam da posetim Srbiju kada se obe strane dogovore“, poručio je Điping.

  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je u čestitki ocenio da je odlazeća godina obeležena dinamičnim razvojem odnosa između Rusije i Srbije.

  „Značajan događaj bila je Vaša poseta Moskvi u oktobru, kada su postignuti važni sporazumi o razvoju bilateralne saradnje. Nadam se nastavku zajedničkog rada na daljem jačanju mnogostranog partnerstva između naših zemalja. Sa zadovoljstvom ću iskoristiti Vaš poziv da posetim Srbiju 2016“, naglasio je Medvedev.

  Čestitke srpskom premijeru takođe su uputili i premijer NR Kine Li Kećang, Johan Šnajder-Aman, koji je od sutra predsednik Švajcarske konfederacije, predsednica Južne Koreje, norveška premijerka Erna Sulberg i mnogi drugi zvaničnici, a među njima i predsednik Saveta Evropske unije Donald Tusk i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

  Foto Tanjug, S. Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com