BG

BRUKA: OCAJNI USLOVI U KOJIMA RADE VATROGASCI

ZemunPre samo dva meseca Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) javnosti je dostavio fotografije zgrade u kojoj rade pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice i Saobraćajne policije u Nišu.

Na užasne uslove pri kojima je život ovih pripadnika svakodnevno izložen opasnosti u samom random prostoru, niko nije reagovao.

Na žalost, da ovo nije usamljen slučaj potvrđuju vesti koje stižu iz Zemuna.

Skoro pa identična slika onoj u Nišu je i u zgradi Vatrogasno-spasilačke jedinice u Zemunu.VSJ Zemun

Na plafonu iznad prostorija u kojoj borave pripadnici ovih jedinica stoje ogromne rupe. Nije ovde u pitanju ona scena iz filmova kada vatrogasci silaze i kreću na zadatak, već vidljiva oštećenja prostorija koja prete da postanu sve gora, a i da ugroze nečiji život.

Zašto se prostorije ne renoviraju, odnosno zašto se to u pojedinim slučajevima traži od samih zaposlenih, niko još uvek nije odgovorio ?

Protekle godine su nadležni u svojim oglašavanjima izneli da je u poslednjih pet godina za vatrogasce nabavljeno hiljadu komada novih uniformi, radne prostorije niko nije spomenuo.

U Nišu su neregistrovana vozila, u slučaju potrebe, morala da budu korišćena na sopstvenu odgovornost.

MUP je kao reakciju predložio formiranje Direkcije za upravljanje rizikom i vanredne situacije koja će biti neposredno pod ingerencijom Vlade Srbije.

Dok do toga ne dođe izgleda niko nije odgovoran za to što vatrogasci, a ne tako retko i policijski službenici, rade u ruiniranim zgradama u fazi propadanja.

“Neodgovoran odnos države prema policijskim službenicima, vojnicima i vatrogascima je očigledan.

Van svake logike je da oni koji svoje živote, po automatizmu, svakodnevno rizikuju obavljajući jednu od ovih profesija dodatno moraju da trpe stres jer im nisu omogućeni elementarni uslovi za rad. Zemun, Niš, PS Zvezdara, Šabac… dug je spisak primera, a niko ne želi da preuzme odgovornost.” istakao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

LJ.P.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh