• Gradovi

  “Bubijada“ na Zlatiboru

  ’’Bube’’ iz osam država stigle u zlatiborski auto-kamp

  U organizaciji ‘’Buba kluba Srbije’’ na Zlatiboru se održava peta „Bubijada“, koja traje do nedelje 22. jula, s tim što je danas u auto-kampu bio najveći broj vlasnika Folksvagenovih „buba“ i posetilaca.

  Ljubitelji ovih oldtajmera došli  su iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Bugarske,Poljska, Hrvatska. Sa svojim ljubimcima koji su, svaki za sebe, posebna priča.  ’’Bube’’ stare i po nekoliko decenija, uređene na poseban način mnogo govore o svojim vlasnicima.

  Učesnici su se sinoć nadmetali u spremanju roštilja, leskovački protiv sarajevskog. Danas su defileom prošli kroz centar ’’zlatne planine’’ sve do kupališta Trčinoga, gde su odmarali uz ručak.

  U večernjim časovima održan je jedan zanimljiv turnir, tri na tri, ali nije u pitanju košarka več tri praseta na ražnju protiv tri jagnjeta na ražnju.

  Zatim su uživanje nastavili uz koncert pinkove zvezde Nikole Nikolića  Džonija.

  Na prethodnim ’’Bubijadama’’ kroz zlatiborski kamp je prolazilo više od sto automobila, dok je struktura učesnika ove manifestacije raznolika: od male dece koja vole da ih vide do starijih osoba. Ni ovog puta takva masovnost nije izostala.

  Ovaj Folksvagenov model konstruisan je tridesetih godina 20. veka, dok je svetsku slavu stekao krstareći drumovima pedesetih godina.

  Ove godine ’’buba’’ puni  80 godina postojanja, a i dalje vozi putevima širom sveta.

  Ona je u istoriji autoindustrije jedini model  koji tokom svoje dugogodišnje proizvodnje nije pretrpeo gotovo nikakvu bitniju dizajnersku promenu.

  D.K.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com