Gradovi

Buhi još jedna presuda zbog vređanja tužioca

BEOGRAD – Nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu, koji je prošle sedmice osuđen na 32 meseca zatvora zbog tri krivična dela, u sredu preti još jedna kazna jer je prošle godine tokom suđenja vređao tužioca.

Naime, Prvi osnovni sud u Beogradu za sredu je zakazao završne reči tužilaštva i odbrane na sudenju Buhi zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju, nakon čega će mu biti izrečena još jedna prvostepena presuda.

Buhi se u ovom postupku sudi, jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

On je tada pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa „Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom“.

Postupajući zamenik tužioca Nenad Stefanović zbog toga je najpre zatražio prekid suđenja, a kasnije je podneo i krivicnu prijavu protiv Buhe zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju.

Za to delo Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je u utorak na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novcanu kaznu od 180.000 dinara Buhu zbog prikrivanja krivičnog dela, sprečavanja dokazivanja i zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika.

Istom odlukom produžen mu je pritvor, ali je oslobođen za dva krivična dela – odnosno ugrožavanje sigurnosti još uvek zakonite supruge Ivane koja ga je i prijavila policiji kao i za podstrekavanje prikrivanja kupovine kradenog „ferari spajdera“.

Treće osnovno tužilaštvo najavilo je žalbu na tu presudu.

On u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Foto Tanjug/D. Stanković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh