• Južna Srbija

  Bulatović: Svi građani Niša imaju grejanje

  NIŠ – Svi građani Niša imaju grejanje, izjavio je danas gradonačelnik Darko Bulatović, ističući da, kada je reč o isporuci toplotne energije, nije bila vanredna situacija.

  Grejanja u Nišu nije bilo kada su temperature u prvoj polovini oktobra bile ispod 10 stepeni.

  Mnogi se pitaju pošto su sada dnevne temperature preko 20 stepeni da li je gradonačelnik mislio na grejanje od sunčeve energije?

  „Niti je bila, niti je vanredna situacija, 14 kotlarnica u Nišu su u funkciji i rade bez ikakavih ispada sistema“, rekao je Bulatović za RTS.

  Prema njegovim rečima, sve aktivnosti koje su preduzete bile su usmerene ka preveniranju situacije da ne bi došlo do ispada sistema, te da je očigledno da takve mere neko shvata kao vanrednu situaciju.

  On je naveo da je Niš od Ruskog humanitarnog centra dobio dva agregata koja su u funkciji obezbeđivanja električne energije za eventualni ispad koji bi se mogao da se desiti i za rad u noćnim uslovima, jer su mnoge deonice toplovoda na sredini bulevara i ulica.

  „Ti agregati su vraćeni juče jer očigledno za njima nije bilo potrebe u toj meri“, kaže Bulatović navodeći da nije bilo kasnjenja u radu toplane, te da je izuzetak bila jedna kotlarnica.

  On je dodao je da je reč o kotlarnici u toplani jug koja je bila u remontu do 17. oktobra, jer je na njoj bila havarija u prethodnom periodu, ali su preduzete sve mere da se to otkloni.

  „Građanima Niša obećavamo 100 odsto angažovanje svih službi i ljudi 24 sata jer oni su u središtu svih naših aktivniosti i rada“, poručio je gradonačelnik Bulatović.

  Foto Tanjug/ I.Antić, ilustracija

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com