• Novosti online

  Чаба Дер осумњичен и за два убиства у Будимпешти

  Чаба Дер (41) из Чантавира код Суботице, поред сурове ликвидације Небојше Марковића почетком јануара на Бановом брду, терети се и за два убиства у Будимпешти, сазнаје „Политика”.

  Према незваничним информацијама, мађарска полиција одбеглог Дера повезује са ликвидацијом бизнисмена Ласла В. који је убијен у септембру на периферији Будимпеште и убиством мушкарца недалеко од тржног центра „Полуш” у мађарској престоници.

  За ове сумње сазнало се претпрошлог викенда, када је у Будимпешти приведена девојка за коју се верује да је била Дерова емотивна партнерка и код које се, како претпоставља мађарска полиција, крио извесно време.

  – У недељу око 5.30 сати припадници специјалне јединице полиције упали су у један од солитера у будимпештанском насељу Кубањо и привели девојку која је овде дошла у посету баки. Полицајци су у солитеру били до осам часова, а водили су и псе трагаче. Били су обучени и понашали су се као специјалци у акционим филмовима. Пробудила ме је бука. Отворила сам врата и видела полицајце по целој згради. Један је стајао недалеко од мојих врата. Приметила сам да су одвели унуку наше комшинице – испричала је за мађарске медије станарка зграде.

  Према њеним речима, станари солитера знали су да девојка која је приведена живи са човеком који се бави незаконитим пословима, али нису могли ни да претпоставе да је реч о особи коју повезују са неколико ликвидација.

  Више станара зграде казало је за мађарске медије да девојка која је ухапшена има везе са особом која се сумњичи за убиство код „Полуш” центра.

  – Мађарска и српска полиција интензивно сарађују када је реч о лоцирању Дера и откривању свих детаља у вези са убиствима за која се терети. Привођење девојке у Будимпешти можда ће помоћи у хапшењу Дера – рекао је „Политикин” саговорник из МУП-а Србије.

  Све ликвидације са којима се Дер повезује биле су изузетно бруталне. Сумња се да је Ласла В. пре него што му је на паркингу испалио хитац у главу, приморао да клекне. После убиства, Дер је тело бизнисмена, како се претпоставља, бацио у оближњи поток. Током увиђаја мађарска полиција је, према писању тамошњих медија, у аутомобилу убијеног Ласла пронашла дрогу и оружје.

  Јавност у Србији била је запрепашћена ноншалантним понашањем Дера приликом убиства на Бановом брду, јер се на снимку са оближње куће јасно види како је 5. јануара, без маске и са осмехом, пришао Небојши Марковићу у Улици Рајка од Расине и испалио у њега више хитаца.

  Након тога, мирно се вратио у аутомобил, којим га је саучесник довезао и од тада му се губи сваки траг. Марковић је убијен испред куће у којој је живео са супругом, док је расклапао дечија колица, када се поред њега зауставио аутомобил из којег је изашао Дер.

  После ове ликвидације, спекулисало се да се Дер налази на Косову, али да има своје јатаке и у иностранству. Више од месец дана је један од најтраженијих плаћеника у Србији и региону, а недељна акција мађарске полиције могла би коначно да доведе и до осумњиченог за убиство.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com