Gradovi

Čabarkapa: ABA liga je potrebna, ali klubovi odlučuju

BEOGRAD – Sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa rekao je danas se nada da će regionalno takmičenje igrati i sledeće godine, ali da će klubovi odlučiti o njegovoj sudbini.

Opstanak lige doveden je u pitanje posle pritisaka FIBA na nacionalne saveze da zabrani klubovima takmičenje u Evrokupu, u kojem bi ABA liga trebalo da ima tri mesta.

„Svesni smo šta se dešava u evropskoj košarci. Ovaj koncept je potreban klubovima, pa su tako klubovi jedini koji mogu da donose odluke. Voleo bih da se zadržimo u ovom što je lepo u košarci narednih nedelja, jer smo svesni šta se dešava u Evropi. U narednim danima najavljena je I sastanak između FIBA I Evrolige. Sutra putujemo u London, pa ćemo znati više“, rekao je Čabarkapa na konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.

Čabarkapa uveren je da će finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Mega Leksa biti veoma zanimljiva.

„Mega i Zvezda su najviše pokazali ove sezone. Mega ima istorijsku sezonu iza sebe, dok je sa druge strane Zvezda ima odličnu sezonu u Evropi i plasman u Top 8 Evrolige. Sigurno nas očekuje dobro finale i nadamo se pune hale“, rekao je Čabarkapa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh