Gradovi

Čadež: Pomoć za čačanske preduzetnice

Čadež: Pomoć za čačanske preduzetnice

ČAČAK – Privredna komora Srbije će pomoći preduzetnicama iz Čačka koje proizvode prirodne preparate za negu kože i druge proizvode da ih plasiraju hotelijerima, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

On je posle sastanaka sa Udruženjem poslovnih žena “Nadežda Petrović” iz Čačka rekao da će PKS zajedno sa tim udruženjem markirati konkretne probleme sa kojima se suočavaju mikro, mala I srednja preduzeća I preduzetnici, kao I da se jedna po jedna prepreka otklanja u saradnji sa državnim organima, institucijama I bankama.

“Pomoći ćemo da se organizuje sastanak sa Grupacijom hotelijera u PKS I da napravimo set domaćih proizvoda za spa tretmane I razgovaraćemo sa elitnijim hotelima u Beogradu I Novom Sadu, i napravimo probu plasmana”, kazao je Čadež.

On je preporučio preduzetnicama da objedine svoju ponudu prirodnih preparata za negu kože, kao I da se udružuju kada je reč o drugim proizvodima I uslugama.

Predsednik PKS je ukazao da se preduzetnice tog kraja suočavaju sa sličnim problemima kao I svi preduzetnici u Srbiji, a to su problemi finansiranja, nelojalne konkurencije I velikih dugova.

Čadež je rekao da je na sastanku sa čačanskim preduzetnicama razgovarano I o problemima prezaduženosti I ponudio im da koriste pomoć PKS odnosno instrument dobrovoljnog finansijskog restrukturiranja.

PKS može da traži od banaka, a što predviđa I zakon koji reguliše tu oblast, da reprogramiraju dugove preduzetnika, dodao je on.

Čadež je istakao da će komora razgovarati sa bankama o mogućnostima kako bolje da plasiraju kredite namenjene ženskom preduzetništvu.

On je posle razgovara sa gradonačelnikom Čačka Vojislavom Ilićem kazao da je razvoju preduzetništva veoma važna podrška lokalne samouprave.

“Čačak je primer preduzetničkog duha koji je u tom gradu prisutan još od 19. veka, po kome je uvek I bio prepoznatljiv”, istkao je Čadež.

Gradonačelnik Ilić je rekao da gradske vlasti Čačka imaju odličnu saradnju sa PKS I regionalnom Privrednom komorom u Kraljevu.

Ilić je poručio da grad Čačak podržava stvaranje uslova za razvoj preduzetništva, otvaranje novih radnih mesta i privlačenje investitora I da će se u narednom periodu raditi na razvoju industrijske zone u tom gradu.

On je najavio da će biti promenjen i prostorni plan kojim će biti definisane nove lokacije za razvoj industrijskih zona.

Ilić je dodao da Čačani dosta očekuju od najavljenog aktiviranja aerodrome u Lađevcima I skorog otvaranja autoputa od Ljiga do Preljine.

U Udruženje poslovnih žena iz Čačka ima 40 preduzetnica, vlasnica I direktorki preduzeća.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh