Gradovi

Čadež: Poruka da smo važna zemlja za SAD

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio danas da je poseta potpredsednika SAD Džozefa Bajdena značajan događaj za Srbiju koji pokazuje da smo za njih važna zemlja i da očekuju da zajedno razvijamo poslovne veze i gradimo stabilnost.

LESKOVAC – Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio danas da je poseta potpredsednika SAD Džozefa Bajdena značajan događaj za Srbiju koji pokazuje da smo za njih važna zemlja i da očekuju da zajedno razvijamo poslovne veze i gradimo stabilnost.

„U poslovnim i drugim odnosima dve zemlje u veoma kratkom roku imamo značajne stvari, među kojima i posetu potpredsednika SAD koja je značajan događaj za bilo koju zemlju u Evropi i svetu, jer to govori i daje poruku – ovo je nama važna zemlja od koje očekujemo da zajedno gradimo stabilnost na celom evroskom kontinentu“, rekao je Čadež Tanjugu.

Kako kaže, može se videti veoma veliki rast američkih investicija u Srbiji i od 2000. godine izvoz iz Srbije u SAD je uvećan 100 puta.

„Veliki broj američkih kompanija uspešno posluje u Srbiji razvijajući svoj biznis, kao i celu privredu“, istakao je Čadež.

Sagovornik Tanjuga je naveo da se to može videti i po poslovanju kompanije NCR koja je počela sa 220 zaposlenih, dok sada ima više od 2.000 radnika.

On je podsetio da u Srbiji posluje i Majkrosoft koji je jedan od tri razvojna centra u svetu i istakao da se iz Majkrosoftovog centra u Beogradu izvozi znanje po celom svetu.

Čadež je naglasio da je je uvođenje direktne avionske linije Beograd – Njujork veoma značajno za dolazak novih investitora i da Beograd jedini u regionu ima direktnu liniju do Njujorka.

„To nije važno samo sa stanovišta aviosaobraćaja i turizma već i privrede. Ta linija podstiče privredni rast. Poslovni ljudi koji žele da ulažu i otvaraju svoje kompanije u Srbiji i regionu kažu da je to za njih velika stvar“, dodao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh