Gradovi

Čadež: Važna regionalna privredna saradnja

Čadež: Važna regionalna privredna saradnja

BEOGRAD – Kopaonik biznis forum, koji će ove godine okupiti rekordan broj učesnika, doprineće još boljoj saradnji i povezivanju privrednika i predstavnika vlade koji će na tom skupu imati priliku da razgovaraju i razmene mišljenja o ključnim temama, izjavio je večeras predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

„Privrednici imaju potrebu da međusobno razmene mišljenja, ali i da razgovaraju sa predstavnicima vlade“, rekao je Čadež Tanjugu uoči sutrašnjeg otvaranja 23. Kopaonik biznis foruma.

Predsednik PKS je kao važno ocenio to što će na skupu, koji će trajati tri dana, učestvovati i predstavnici privrednih komora u regionu, jer je regionalna saradnja veoma važna, kao i da bi se pronašao zajednički put za izlazak na velika tržišta.

Da bismo mogli da opstanemo na velikim tržištima, razradili smo veliki broj projekata, i firme iz regiona dobro sarađuju i donose važne zajedničke strateške odluke, istakao je Čadež.

Navodeći da je saradnja predstavnika vlade i privrednika veoma važna, Čadež je rekao da je primetno da vlada sada osluškuje potrebe privrednika i da je spremna da sasluša njihove probleme.

„Važno je da se saslušaju problemi, sagledaju administrativne prepreke, razmotri kakvi su zakoni potrebni, podsticaj u cilju da bi se više izvozilo. Privreda gradi društvo, ona zapošljava, stvara dodatu vrednost i od nje zavisi kako ćemo u budućnosti živeti“, ističe Čadež.

On je kao pozitivan primer naveo saradnju u donošenju važnih zakona među kojima Zakon o radu, Zakon o građevinskim dozvolama …

„Vidi se da je ostvaren pomak. To je priznato i od međunarodnih institucija i vide se konkretni koraci i pomaci. Važno je da taj dijalog bude još cvršci“, naveo je Čadež.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh