Gradovi

Čadež: Već vidljivi rezultati saradnje sa Rusijom

BEOGRAD – Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je danas da postoji veliko interesovanje privrednika Srbije i Ruske Federacije za saradnju, a da Komora aktivno radi na formiranju logističko-distributivnih centara u Rusiji.

On je, povodom zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Ruske Federacije, rekao Tanjugu da je sastanak pokazao da postoji veliko interesovanje industrije autodelova iz Rusije da dobar deo proizvodnje iz Turske prebace u Srbiju.

„Trenutno radimo sa tri velike fabrike sa kojima ćemo posećivati razne moguće dobavljače i potencijalna mesta proizvodnje u Srbiji, u cilju mogućeg dolaska i prebacivanja proizvodnje, što bi bilo veoma važno za Srbiju“, objasnio je Čadež.

Takođe je ukazao i na interes za dalje unapređenje saradnje u prehrambrenoj industriji.

Čadež je ukazao da vlada veliki interes ruskih kompanija da u Srbiji uspostave saradnju, ali što je veoma bitno i interes srpskih kompanija da ulažu u Rusiji.

Prema njegovim rečima, jedna velika srpska kompanija trenutno je u pregovorima da otvori proizvodni pogon u jednoj ruskoj oblasti za proizvodnju sokova i dečije hrane.

On je istakao da to pokazuje da se već vide konkretni rezultati međudržavnih ugovora i komisija.

Čadež je takođe ukazao da je bio dobar sastanak i Uprave za veterinu, pošto su postignuti značajni rezultati, razjašnjenje mnoge stvari što će olakšati srpskim proizvođačima da izađu na rusko tržište.

PKS, kako je dodao, aktivno radi na formiranju logističko-distributivnih centara za plasman poljoprivredno prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji, koji treba da okupe velike proizvođače, ali i da malim i srednjim preduzećima otvori vrata za izvoz u Rusiju.

Čadež je istakao da se razgovaralo i o transportnim putevima, o načinima za smanjenje transportnih troškova, pri čemu se najviše pominjao Dunav.

„To je dobra perspektiva da se obezbedi stabilan, konstantan, isplativ transportni pravac“, uveren je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh