Gradovi

Čanak: Demokratija je kada odlučuje narod

SREMSKA MITROVICA – Sa konvencije LSV-a u Sremskoj Mitrovici, lider te stranke Nenad Čanak je poručio da je demokratija kada narod odlučuje, kada se odlučuje ovde u Mitrovici, a ne kada se odlučuje u Novom Sadu ili Beogradu.

Da bi se, kazao je, odlučivalo ovde, Mitrovica mora imati svoje ingerencije. „Vojvodina mora imati svoje ingerencije. Republika mora imati svoje ingerencije“, rekao je sinoć Čanak.

Čanak je, kako je saopsteno iz te stranke, upozorio da se u suprotnom neće ništa promeniti jer su za promene neophodni plan i elementarna ideja šta može i treba da se uradi.

„Deoba vlasti znači da se sve što može da se reši lokalno, rešava lokalno. Mi o tome ovde govorimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine govori više od četvrt veka o tome. Više od četvrt veka! I dođemo u poziciju da nekome to još uvek nije jasno. Ne, ne, svima je jasno, ali se trude da to gurnu u stranu zato što im ne odgovara“, naveo je Čanak.

Jer, kazao je, kada postoji decentralizacija vlasti, postoji decentralizacija kontrole, onda ne može da se „kraducka ili krade ili pljačka“.

„Onda uvek postoji neko ko to može da spreči, da zaustavi. Postoji neko neko može da uzbuni javnost da se nešto desilo“, rekao je Čanak.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh