Gradovi

Čanak nije očekivao raspisivanje vanrednih izbora

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da lično nije očekivao da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori, objavljeno je na sajtu te stranke.

Čanak je ocenio da su vanredni izbori šansa da se građanske i nadnacionalne snage okupe i oporave od šoka sa izbora iz 2014. godine i da počnu da igraju značajniju ulogu u političkom životu Srbije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će, po Čankovimk rečima, na izborima za Skupštinu AP Vojvodine nastupiti samostalno, dok će sutra u Beogradu o predizbornim koalicijama za vanredne republičke izbore razgovarati sa predsednicima Socijaldemokratske stranke i Liberalno-demokratske partije, Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem.

Čanak je rekao da će nakon tog sastanka „situacija biti jasnija“, a kako je najavio, na sastanku će biti reči i o pozivu Demokratske stranke na saradnju.

„Demokratska stranka je na izborima 2014. godine pokazala da ima mnogo manje potencijala i glasova od LSV, SDS i LDP. To znači da DS ne može da bude „gravitacioni centar“ okupljanja opozicionih stranaka“, rekao je Čanak.

On je dodao da je stranka na čijem je čelu još 2014. godine sazivala sastanak na temu objedinjavanja građanskih i nadnacionalnih stranaka, dok su SDS i LDP pre šest meseci „udarili temelje“ okupljanju opozicije. Čanak je rekao i da se Boris Tadić u više navrata pokazao kao pouzdan saborac LSV-a, uprkos svim razlikama u odnosu na pitanje Vojvodine.

Foto Tanjug, J. Pap (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh