Gradovi

Carinici otkrili 150,000 neprijavljenih evra u Preševu

BEOGRAD – Carinici su danas na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 134.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Devize su otkrivene kod dvojice turskih državljana, koji su se na putu iz Nemačke ka Turskoj, na izlazu iz naše zemlje pojavili oko tri časa po ponoći. Prilikom susreta sa carinicima rekli su da nemaju ništa da prijave za kontrolu, navodi se u saoštenju.

Detaljnim pregledom automobila ispod suvozačkog sedišta pronađeno je 20.000 evra a ličnim pretresom putnika je po džepovima i u donjem vešu jednog od njih pronađeno još 134.000 evra, u apoenima od po 500, 200 i 100 evra.

Kako putnici novac nisu prijavili, a za isti nisu imali nikakve potvrde o poreklu, vraćen im je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak od 134.000 evra je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom, navodi Uprava carina.

Uprava carina tim povodom podseća da je dužnost svakog putnika da prilikom prelaska državne granice (pri ulasku i pri izlasku iz zemlje) prijavi iznos koji nosi sa sobom, ukoliko je taj iznos veći od 10.000 evra (u dinarima, ili u stranoj valuti).

Foto Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh