Gradovi

Carinici otkrili vozilo puno krijumčarene robe

BEOGRAD – Kontrolom auto-puta Beograd-Niš carinici su otkrili više od 100 kilograma čokolade, 18 litara biljnog eliksira i 35 artikala sportske garderobe i obuće za koju nisu plaćene uvozne dažbine, saopštila je danas Uprava carina.

Navedenu robu, otkrili su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, koji su u subotu u ranim jutarnjim satima izveli akciju na auto-putu.

Tom prilikom su kod naplatne rampe „Nais“ zaustavili teretno vozilo marke „Mercedes Actros“ kurirske službe, kako bi ga detaljno pregledali.

U prtljagu, carinici su pronašli dva televizora, 27 raznih odevnih predmeta marki „Nike“, „Disney“, „Adidas“, „Hello Kitty“, „Puma“, „Spiderman“, „Everlast“, „Lee Cooper“ itd., osam pari obuće, ali i 18 litara biljjog eliksira „Bittner svedcsepp“, kao i 105 kilograma čokolade „Milka“.

Pored robe, za koju nije postojala dokumentacija o plaćenim uvoznim dažbinama, i koja je prokrijumčarena u Srbiju, među garderobom su se nalazili i artikli robnih marki „Nike“, „Disney“, „Adidas“ i „Hello Kitty“, za koje se osnovano sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Foto Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh