Gradovi

Čekajući Nišville

NisvilPromocije Nišvila u Nišu, Sofiji i Beogradu                

                Vrlo zanimljiva uvertira pred ovogodišnji Nišville festival desiće se u petak, 2. juna, u Oficirskom domu i u subotu, 3. juna, u amfiteatru na nišavskom keju.

Izložbeno-muzički paket aranžman pod nazivom „Čekajući Nišvil“ (beketovska asocijacija na ovogodišnji moto festivala „Čekajući sponzora“) sastavljen je od programa različitog umetničkog opredeljenja, što inače čini niški jazz festival jedinstvenim i prepoznatljivim u evropskim okvirima.

               U petak, 2. juna, u Oficirskom domu u 20 časova, biće otvorena izložba radova sa medjunarodne umetničke kolonije „Art to go jazzy“ održane na „ Nišvilu 2016“, kao i izložba strip-tabli iz portfolia autora-učesnika „Striporame“.Simone Zanchini - Ratko Zjaca ZZ quartet

Za muzičku podlogu izložbe zadužena je mlada niška grupa „Jayus jazz“.

Izabrani radovi 24 mlada umetnika podsetiće nas na prošlogodišnju „kolonizaciju Tvrdjave“  i ujedno najaviti mnogobrojne multimedijalne sadržaje i novine predstojećeg Nišvila.

              S obzirom da je izložba prodajno-donatorskog karaktera, posetioci kupovinom izloženih radova učestvuju u obezbedjivanju sredstava za narednu koloniju i jednim delom postaju i donatori u akciji za obnovu izgorelih ateljea.

               U subotu, 3. juna, u amfiteatru na keju, muzički hepening počinje u 20 časova i otvoriće ga poznati niški džez sastav „Moba“ Miše Pavlovića. Posetioci će doživeti „nišvilsku atmosferu“ i uz nastup internacionalnog „ZZ Quarteta“ koji čine vrhunski džez muzičari: Ratko Zjača – gitara (Holandija), Simone Zanchini – harmonika (Italija), Martin Djakonovski – kontrabas (Makedonija) i Klemens Marktl – bubnjevi (Austrija). Nakon njih nastupiće najaktivniji niški ritam i bluz sastav „Benny Brickmann Band“.

Program će zatvoriti  DJ Loptica, kao promoter nišvilovog „Midnight Jazzdance stage“-a.

              Nišvil će promocije sličnog sadržaja održati i 15. jula u Sofiji i 4. avgusta u Beogradu.

 LJ.P.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh