Gradovi

Čelnici Beograda sa Fuhtelom o saradnji

BEOGRAD – Gradski čelnici, predvođeni gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, danas su u razgovoru sa državnim sekretarom nemačkog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Hansom Joahimom Fuhtelom, konstatovali dobru saradnju Nemačke razvojne agencije GIZ sa institucijama Republike i Grada.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, u prijateljskom razgovoru bilo je reči i o saradnji sa nemačkom bankom „KfW“, kao i o mogućnostima za uspostavljanje saradnje Grada Beograda sa nekim od velikih regionalnih centara u Nemačkoj.

Susretu su prisustvovali i ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman, direktor beogradskog predstavništva fondacije „Konrad Adenauer“ Norbert Bekman Dirkes, rukovodilac Odeljenja za Jugoistočnu Evropu GIZ-a Sandra Šenke, direktor Odeljenja za Jugoistočnu Evropu i Tursku KfW banke Kristof Tiskens, gradski menadžer Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović.

Cilj Fuhtelove posete, koji će u Beogradu boraviti od 18. do 20. janura, jeste da se predstavnici Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj upoznaju sa projektima bilateralne saradnje između Srbije i Nemačke.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh