• Gradovi

  Čelnici Crvene zvezde sa Srbima na Кosovu

   

   

  Podršku Srbima na Кosovu da se demokratskim sredstvima bore protiv nedavne odluke Prištine da na 100 odsto poveća takse na srpske proizvode danas su svojim prisustvom pružili i čelnici fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Svetozar Mijailović.

  Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je okupljenim studentima i sportistima u Kosovskoj Mitrovici da je „Crvena zvezda uvek bila simbol srpstva kroz koji je srpski narod prepoznavao svoj identitet.

  „Pored toga, Zvezda je od svog nastanka promovisala najviše ljudske vrednosti, mir, ljubav i toleranciju. Uvek se zalagala za fer takmičenje, kao što se vi zalažete za mirno rešavanje ovog nametnutog pitanja i Gandijevski se borite za egzistencijalna prava“, rekao je Terzić.

  On je kazao da iako se nekada čini da je poraz blizu sve to može da se pretvori u pobedu.

  „Ako imate takav karakter i mentalitet onda možete trijumfovati kao što smo to mi uradili protiv Liverpula. Duboko verujem da ćemo svi iz ove bitke izaći kao pobednici, iako neki u ovom trenutku misle da su mnogo jaki i silni“, rekao je Terzić.

  Preneo je podršku srpskom narodu od, kako je rekao, „svih delija bez obzira da li oni bili na terenu ili na tribinama“.

  „Milioni glasova srpskih delija vam šalju poruku da ćemo pobediti i zato treba da podignemo glavo, uzvisimo pogled i vidimo da su zvezde na našoj strani, kao što je ova crvena, kao kosovski božur, bila i biće uz srpski narod“, poručio je Terzić.

  Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela poručio je da je Кosovo bilo centar srpske duhovnosti.

  „Naša podrška nije samo danas i ovde, već na svakom mestu, jer znamo da ako ostanemo bez toga nećemo moći da idemo dalje“, kazao je Mrkela.

  Gosti iz Beograda ispraćeni su višeminutnim aplauzom uz obostranu želju da se, vrlo brzo, na Кosovu pojave i fudbaleri Crvene zvezde, i da odigraju neku utakmicu.

  Čelnici Crvene zvezde prisustovali su i protestu zdravstvenih radnika koji je održan u krugu Кliničko-bolničkog centra u Кosovskoj Mitrovici.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com