Gradovi

Centar u Preševu uskoro će biti jedan od najboljih

Centar u Preševu uskoro će biti jedan od najboljih

PREŠEVO – Prihvatni centar u Preševu uskoro će biti jedan od najboljih u regionu, budući da će dobiti internet kafe, kafiteriju i frizera za decu, koji će konstantno biti na usluzi migrantima i to besplatno, izjavio je danas predsednik lokalne nevladine organizacije „Youth For Refugees“ Valjon Arifi.

Ta nevladina organizacija u partnerstvu sa organizacijom „International rescue comitee“ i Kancelarijom za mlade organizovala je volontere u Miratovcu i ispred Prihvatnog centra u Preševu.

Arifi za Tanjug kaže da je uveče mnogo hladno i da više niko peške ne dolazi iz Miratovca, već da svi budu preveženi i smešteni u centar, gde postoje ugrejani šatori, opremljen pogon bivše fabrike koji se greje.

Noći u Preševu su hladne, temperature se spuštaju i do minus 20, a u poslednjih 24 sata u Preševo ih je ušlo oko 1300.

Arifi je boravio i u drugim kampovima u regionu i kaže da su ovde najbolji uslovi, jer će za par dana biti instalirani „internet kafe, kafiterija i frizer za decu koji će konstantno biti na usluzi migrantima“.

Unutra, kao i ispred ovog centra ima još dosta stranih organizacija, a jedna od njih je i „Border Pree“ iz Švajcarske, koja migrantima nudi šator u kome mogu da se odmore, ugreju i popiju čaj, a pored toga ima instaliran i kontejner kuhinju gde se takođe dele čajevi, supe, čorbe i konzerve sa hranom.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh