Gradovi

Čepurin: Razgovori u Suzdalju o sadnji u više pravaca

BEOGRAD, MOSKVA – Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da će tokom sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, koji se održava u gradu Suzdalju, u Vladimirskoj oblasti, ruska i srpska strana razgovarati o mogućoj saradnji u svim pravcima.

Čepurin je za Sputnjik rekao da se saradnja Srbije i Rusije razvija u političkoj, ekonomskoj, bezbednosnoj, vojnoj i kulturnoj sferi.

On je dodao i da se Vladimirska oblast sada razvija i da postoje obostrani interesi za saradnju Srbije sa ovim regionom u oblasti poljoprivrede i hemijske industrije.

Međuvladin komitet je važna struktura, ocenio je Čepurin, navodeći da se kroz njega stvaraju adekvatni mehanizmi, koji bi mogli da pomognu da se postigne još veći progres u ekonomskoj saradnji.

Delegacija Srbije, predvođena ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem boravi u sredu i četvrtak u Suzdalju, u Rusiji, gde se održava 15. zasedanje Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Dačić je u utorak rekao da se tokom zasedanja očekuje niz veoma važnih razgovora i tema, koje se pre svega odnose na ekonomske odnose dve zemlje.

Foto Tanjug/ O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh