Regioni

CERAR: BALKANSKE RUTE VIŠE NEMA Slovenija od ponoći vraća Šengen i zatvara granicu s Hrvatskom

Slovenia Closes Its Border, Stranding Tens Of Thousands Of Migrants https://t.co/j4xfJpNAKP

— NPR (@NPR) March 9, 2016

Policija dozvoljava ulaz u Sloveniju samo strancima sa validnim putnim dokumentima, osobama koje izraze želju da zatraže međunarodnu zaštitu i pojedincima kojima je potrebna humanitarna nega, javlja agencija STA.

Slovenački premijer Miro Cerar je posle samita u Briselu poručio da balkanske migrantske rute više nema i da će Slovenija ubuduće u zemlju puštati samo one koje imaju odgovarajuća dokumenta za ulazak u šengensko područje.

Miro Cerar: Balkanske rute više nema (Foto: AP)Miro Cerar: Balkanske rute više nema (Foto: AP)

„Samit je uputio vrlo jasnu poruku svima onima koji krijumčare izbeglicama i ilegalnim migrantima da balkanska ruta više ne postoji“, rekao je Cerar, prenela je Hina. U zaključcima skupa navedeno je da se „nezakoniti tokovi migranata završavaju“, dok je predlog zaključka da je „balkanska ruta od sada zatvorena“, za koji se zauzimala i Slovenija, ispušten, ali Cerar je kazao da je smisao zaključka s kojim su se na kraju svi složili – zapravo isti.

„Istina, zaključak je ponešto preformulišan, ali je smisao još uvek isti, balkanske rute za ilegalne migracije više nema“, kazao je slovenački premijer.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh