• Gradovi

  Čestitka Medvedeva Vučiću, za viši nivo saradnje

  BERLIN – Nemački železnički operater Dojče Ban najavio je danas značajno povećanje prevoza tereta do Kine, nakon što je ove godine ostvaren rekord na tom planu.

  Više od 40.000 kontejnera je prevezeno između dve zemlje u 2016. godini, što je više od 35.000 iz 2015. godine i najveća količina robe koja je do sada prevezena železnicom, navodi se u saopštenju Dojče Bana (DB), prenosi agencija Frans pres.

  „Ovo je dobra baza za povećanje broja kontejnera na oko 100.000 do 2020. godine“, izjaivo je član upravnog odbora DB, Ronald Pofala.

  Transevroazijska železnica je ukupne dužine od 10.000 do 12.000 kilometara, a prolazi kroz Poljsku, Belorusiju, Rusiju, Kazahstan i Mongoliju pre nego stane u nekoliko kineskih gradova.

  Putovanje traje od 12 do 16 dana, a upola manje je potrebno za transport robe pomorskim putem. Avio-prevoz je najbrži, ali značajno skuplji.

  Nemačko-kineska železnička linija je počela da radi 2008. godine. Dojče Ban trenutno ima oko 5.000 zaposlenih koji rade u Kini preko njene podružnice DB Šenker.

  Foto Tanjug/video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com