Gradovi

Čestitka za Dan državnosti sa Petrovaradinske tvrđave

Gradski odbori Demokratske stranke Srbije (DS S) i Pokreta „Dveri“ za Novi Sad organizovali su danas akciju kojom su građanima Srbije simbolično sa Petrovaradinske tvrđave čestitali Dan državnosti.

NOVI SAD – Gradski odbori Demokratske stranke Srbije (DS S) i Pokreta „Dveri“ za Novi Sad organizovali su danas akciju kojom su građanima Srbije simbolično sa Petrovaradinske tvrđave čestitali Dan državnosti.

Na bedemima Petrovaradinske tvrđave aktivisti tih stranaka razvili su veliki transparent sa porukom „Srbijo, srećan ti Dan državnosti“, a na transparentu koji je bio vidljiv iz Novog Sada bili su i logoi DS S-a i Dveri.

Razvijanje transparenta sa porukom propraćeno je bakljadom i to sa bakljama u bojama srpske zastave, dok je sa novosadske strane Keja žrtava racije, u nebo pušteno stotine balona, takođe u bojama srpske zastave.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić, koji je i predsednik Gradskog odbora DS S Novi Sad, rekao je novinarima da je sreća kada imaš svoju državu, a da mi imamo jednu Srbiju i za nju moramo da se borimo.

„Sreća prati hrabre, sreća je pratila hrabre kada su pravili slobodnu Srbiju i sa Karađorđem 1804. godine i sa Milošem Obrenovićem 1815. godine, sreća je pratila hrabre i na Ceru i na Kadinjači. Ova koalicija koju su napravili DS S i „Dveri“ i za Novi Sad i za Vojvodinu i za Srbiju će vratiti sreću svakom Novosađaninu i Novosađanki i svakom građaninu ove zemlje, jer nas je unazad četiri godine ova vlada unesrećila, vreme je da vratimo osmeh na lica naših sugrađana“, rekao je Ilić.

On je istakao da je koalicija DS S-a i „Dveri“ garant i jedina alternativa politici „da Evropska unija nema alternativu“, i naglasio da za tu koaliciju postoji samo jedna alternativa koja nema nikakvu alternativu, a to je, kako je rekao, Srbija.

„Ova koalicija je sreća za Srbiju. Ovi koji su na vlasti ne nude ništa novo, a mi jedini nudimo nešto novo i drugačije i pozivam sve Novosađane i Novosađanke i sve građane Vojvodine da izađu na izbore jer imaju za koga da glasaju jer je glas za koaliciju DS S-a i „Dveri“ glas za srećnu Srbiju“, poručio je Ilić.

Član predsedništva „Dveri“ Ivan Kostić rekao je novinarima da je Sretenje uvek bio dan kada su se u dogovoru sa narodom donosile važne odluke, međutim, kako je istakao, „Sretenje se danas ne obeležava na način kako to dolikuje i odluke se ne donose u dogovoruu sa narodom“.

„Srpski pokret „Dveri“ i Demokratska stranka Srbije su napravile novi narodni dogovor koji će omogućiti da svi ljudi koji žive u Srbiji, žive u jednoj boljoj slobodnijoj i srećnijoj državi“, rekao je Kostić.

On je uoči pokrajinskih izbora poručio javnosti da će koalicija DS S-a i „Dveri“ u Pokrajinskom parlamentu biti brana svakom separatizmu i težnji da se Vojvodina i Novi Sad otuđe od centra Srbije.

Preview

BORKO ILIC

Slide

DECAK SA SRPSKOM ZASTAVOM

Slide

TRANSPARENT NA PETROVARADINSKOJ TVRDJAVI

Slide

BORKO ILIC

Slide

IVAN KOSTIC

Slide

TRANSPARENT NA PETROVARADINSKOJ TVRDJAVI

Slide

ZASTAVA NA PETROVARADINSKOJ TVRDJAVI

BORKO ILIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh