Gradovi

Čestitke za Dan državnosti

BEOGRAD – Građanima Srbije, Vladi Srbije i državnom rukovodstvu danas su Dan državnosti čestitali šef misije EU u Srbiji Majkl Devenport, ambasade SAD i Grčke, predsednik Indije Pranap Mukerdži, kuvajtski emir, predsedica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, stranke, kao i institucije i pojedinci.

Ambasada SAD takođe je danas na Tviteru napisala „Svim građanima Srbije čestitamo Dan državnosti“, dok je američki državni sekretar Džon Keri je nešto ranije u ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD čestitao narodu Srbije Dan državnosti.

„Čestitam prijateljskom narodu Srbije“, napisao je talijanski ambasador u Beogradu Đuzepe Manco, a poruku čestitke uputila je i Ambasada Grčke.

Kuvajtski emir šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah uputio je čestitke predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću povodom Dana Državnosti poželevši mu dobro zdravlje, a Srbiji napredak i prosperitet, prenela je agencija Kuna.

„Čestitam svima Dan državnosti“, napisao je Devenport na društvenoj mreži „Tviter“.

Predsednik Indije Pranap Mukerdži čestitao je Dan državnosti vladi i narodu Republike Srbije.

Cvijanović je Dan državnosti čestitala premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Cvijanović je, u čestitki predsedniku Vlade Srbije, Dan državnosti čestitala državnom rukovodstvu i svim građanima, poželevši napredak, blagostanje, uspeh u jacanju političke i ekonomske stabilnosti, regionalnog i međunarodnog položaja“.

„Republiku Srpsku i Republiku Srbiju vezuju neraskidive veze, međusobno razumevanje i podrška po pitanjima od suštinskog interesa. Uverena sam da ćemo naše bratske odnose i u buduće razvijati i jačati na najbolji mogući način, u duhu Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima između Srpske i Srbije, na dobrobit naših naroda“, napisala je Cvijanović.

Građanima Srbije Dan državnosti je čestitala i Liberalno demokratska partija, poručujući da je slobodarski duh iz koga je proistekao ustanak doneo oslobođenje, a Sretenjski ustav slobodu, oličenu u pravima i slobodama građana.

„Dan državnosti je praznik slobode kojim se obeležava ne samo slobodarska tradicija srpskog naroda, već i poštovanje svih građanki i građana Srbije različitih etničkih, verskih i kulturnih identiteta“, kaže LDP i dodaje da je danas više nego ikad potrebna uređena zemlja koja će čuvati svaku slobodu, pravo na dostojansten život ljudi koji u njoj žive i koja će biti ogledalo svakoga od nas i poštena mera naše vrednosti, prava i obaveza.

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić čestitao je građanima Srbije Dan državnosti.

Čestitka na Dan državnosti stigla je i od Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije iz Banja Luke, sa željom da Srbija svaki naredni 15. februar slavi snažnija, bogatija i srećnija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh