Gradovi

Čestitke zvaničnika povodom Vaskrsa

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas građanima Srbije srećan Uskrs i ujedno poručio da su pred nama godine dinamičnog ekonomskog rasta, ali i napretka u poštovanju ljudskih prava i svim drugim sferama društvenog života.

Vučić je u izjavi za trodnevno izdanje Kurira izrazio uverenje da je Srbija na dobrom putu i da ćemo uspeti da ostvarimo dobre rezultate i u narednim godinama.

„Uveren sam da samo radom, većom marljivošću, angažovanjem i posvećenošću možemo da postignemo uvek bolje rezultate“, rekao je premijer u čestitki građanima Srbije.

Ocenio je da su nam za to pre svega potrebni stabilnost i mir, istakavši da će Srbija umeti to da obezbedi i da će njena snaga u budućnosti biti sve veća.

Upitan kada će početi pregovore o formiranju vlade, kome će uputiti poziv i da li će među pozvanima biti i SPS, premijer Vučić je odgovorio: „Da li ću i koga ću uopšte zvati, o tom potom“.

„Za razliku od drugih, kod kojih vidim histeriju kao kod male dece kad ne dobiju nešto što su želeli, ja sam potpuo miran, strpljiv i trpeljiv i svakodnevno pišem plan i program za naredne četiri godine. To ću nastaviti i u narednom periodu“, poručio je premijer Srbije i lider SNS.

Vučić kaže da će Uskrs provesti radno i da će u nedelju obići ili vojnu, ili policijsku jedinicu.

„Građanima želim srećan Uskrs, da u miru, zdravlju i radosti provedu najveći hrišćanski praznik“, poručio je premijer Srbije.

Predsednik Srpske liste čestitao Uskrs

Predsednik Srpske liste Slavko Simić čestitao je danas svim pravoslavnim vernicima predstojeće Uskršnje praznike.

„U susret jednom od najvećih hrišćanskih praznika koristim priliku da vam prenesem najsrdačnije čestitke. Želim vam da Uskrs provedemo u miru i blagostanju sa svojim najmilijima“, naveo je Simić.

On je dodao da „srpski narod na Kosovu i Metohiji živi u teškim vremenima koja zahtevaju strpljenje i jedinstvo više nego ikada“, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

„Zajedno moramo da radimo na boljem životu svih ljudi na ovim prostorima. Raseljenim licima želim da, uz našu pomoć, sledeći Uskrs dočekaju u svojim domovima na Kosovu i Metohiji. Hristos voskrese!“, poručio je Simić.

Nikodijević čestitao Uskrs patrijarhu Irineju i vernicima

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je danas, povodom Uskrsa, čestitiku patrijarhu Irineju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

„Vaša Svetosti, u ime Skupštine grada i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima Srpske Pravoslavne Crkve najsrdačnije čestitam najveći hrišćanski praznik – Vaskrsenje sina Božijeg.

Iskreno verujem da ćemo uz Božiju pomoć i sledeći Vaše očinske savete da je ‘Božija volja da svi narodi sveta poznaju onoga koji je pravi put, istina i život – jedini čovekoljubac, Gospod Isus Hristos’ prebroditi sve nedaće i svojim naporima i delom dobrineti dobrobiti građana Beograda“, kaže se u čestitki Nikodijevića, prenela je Služba Gradske uprave za informisanje.

„Neka nas i ove godine Uskrs, kao izvorno nadahnuće hrišćanske vere podstakne da i dalje zajednički gradimo bolju budućnost, i da nam u domove donese obilje zdravlja, ljubavi i uzajamnog poštovanja.

U toj iskrenoj želji, pozdravljamo Vašu Svetost i sve pravoslavne vernike uz izraze najvišeg uvažavanja i želju da nam uskršnji praznici podare slogu i radost i da ih proslavimo sa svojim najbližima u miru i blagostanju. Hristos Vaskrse!“, navedeno je u čestitki Nikodijevića.

Gradonačelnik pravoslavnim vernicima čestitao Uskrs

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je danas čestitke patrijarhu Irineju i svim pripadnicima pravoslavne veroispovesti, uz želju da predstojeći praznik provedu mirno i radosno, okruženi porodicom i prijateljima.

„U ime grada Beograda i u svoje lično ime čestitam Vam najveći hrišćanski praznik. Vaskrs je praznik ljubavi, nade i dobra, praznik koji nas podseća da tek u deljenju i davanju s bližnjima nalazimo istinsku sreću, prave vrednosti, pravi smisao i neka vam praznična atmosfera ispuni srca toplinom i blagostanjem.

Vaša Svetosti i poštovane sugrađanke i sugrađani, pred nama je praznik koji nas uči spremnosti da odgovorimo svim izazovima u životu pridržavajući se osnovnih hrišćanskih vrednosti. Hristos Vaskrse!“, navedeno je u čestitki gradonačelnika, saopštila je Služba za informisanje.

Đurić čestitao Vaskrs, posebno Srbima na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Vaskrs svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu, a posebno srpskom narodu na KiM.

„Neka praznik nad praznicima donese u naše domove radost duhovnog ispunjenja i veru u neprolaznost i večnu obnovu života, u pobedu istine i pravde. Hristovo vaskrsenje u svom jedinstvenom značenju nam poručuje da istrajemo u afirmaciji dobra, ne gubeći nadu u bolje i srećnije sutra“, naveo je Đurić u čestitki.

On je dodao da se samo sa tom nadom i svojim ličnim zalaganjem za ljubav i poštovanje među ljudima, možemo odgovorno i snažno suočiti sa izazovima teškog vremena u kome živimo.

Vaskrs je izvorno nadahnuće hrišćanskih vrednosti, a put vaskrsenja je jedini put koji imamo, naveo je Đurić i dodao da na tom putu uvek posle stradanja dolazi radost novog života.

„Slaveći život, mir i međusobno razumevanje, okrenimo se jedni drugima i podelimo radost Hristovog vaskrsenja sa najbližima, sa komšijama i prijateljima, u duhu vekovonog zajedničkog života na ovim prostorima, posebno na Kosovu i Metohiji“, naveo je Đurić.

„Uz radosni vaskršnji pozdrav večne istine, nade i ljubavi, još jednom vam čestitatam Praznik – Hristos voskrese, vaistinu voskrese“.

Branimir Stojanović čestitao vernicima Vaskrs

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović čestitao je svim pravoslavnim vernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs, uz želju da ga proslave u miru, slozi, radosti i blagostanju.

„Radosni praznik Hristovog vaskrsenja je praznik mira, ljubavi i obnovljene nade, praznik koji nas opominje da ne odustajemo i da verujemo. Želim vam da praznične dane provedete u krugu porodice, okruženi prijateljima u međusobnom poštovanju, ljubavi i toleranciji“, navodi se u čestitci Stojanovića, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Hristos voskrese!“, poručio je Stojanović u čestitci.

Foto Tanjug/ Z.Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh