• Regioni

  Četiri decenije pruge Beograd-Bar, 45 godina radne akcije

  BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i predsednik Skupštine „Železnice Srbije“ Zoran Anđelković obratili su se jutros na svečanom ispraćaju posebnog voza povodom obeležavanja četiri decenije od izgradnje pruge Beograd-Bar i 45 godina Omladinske radne akcije.

  Nikodijević je tom prilikom istakao da je danas veliki dan, pre svega za ljude koji su radili na ovom projektu.

  „Treba se prisetiti tih trenutaka i zahvaliti ljudima koji su tada nesebično, puni entuzijazma i bez bilo kakve materijalne koristi učestvovali u obnovi i izgradnji ratom porušene države. Koliko su njihova dela velika i koliko su veliki infrastrukturni projekti bili, pokazuje činjenica da je pruga danas jedna od najfrekventnijih i deo međunarodnog koridora“, naveo je Nikodijević.

  On je podsetio da je ta pruga nekada povezivala Beograd s morem, ali i s čitavim svetom.

  „Zato ovo treba da bude primer budućim generacijama kako se društveno orgovorno postupa i šta se sve može učiniti za svoju zemlju. Namera nam je da mlađim generacijama prenesemo sećanje na ta vremena, iako kod njih i te kako postoji spremnost da pomognu, što se moglo videti u kriznim trenucima. Na nama je da ih na pravi način usmerimo, kanališemo i uključimo u društvene tokove. U novim generacijama ima mnogo potencijala“, naveo je Nikodijević.

  Predsednik Skupštine grada Beograda je podsetio da je bilo na hiljade akcijaša, koji su na ovom projektu radili u više od 40 smena.

  „Biti akcijaš bila je čast i zadovoljstvo, pa tek onda obaveza“, kazao je Nikodijević.

  Veliki jubilej obeležava se nizom manifestacija pod nazivom „Pruga mladosti“, a predviđeno je i da učesnici (projektanti pruge, građevinci, akcijaši, graditelji i mladi, budući akcijaši) putuju vozom od Beograda do Bara.

   

  Preview

  NIKOLA NIKODIJEVIC

  Slide

  SVECANI ISPRACAJ VOZA

  Slide

  NIKOLA NIKODIJEVIC

   

  NIKOLA NIKODIJEVIC

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com