• Gradovi

  Četiri milijarde dinara za RTS i RTV

   

  Četiri milijarde dinara za RTS i RTV

   

  Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o finansiranju javnih medijskih servisa u 2017. godini po kojoj će Radio-televiziji Srbije (RTS) i Radio-televiziji Vojvodine (RTV) ove godine iz budžeta biti uplaćeno četiri milijarde dinara.

  Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije (UNS), Radio-televiziji Srbije će iz budžeta biti preneto 3,1 milijarda dinara, a Radio-televiziji Vojvodine 900 miliona dinara.

  Po navodima UNS-a, ta sredstva će biti isplaćena u dvanaest jednakih mesečnih rata, na osnovu ugovora Ministarstva kulture i informisanja i RTS-a i RTV-a.

  Uredba će stupiti na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

  Link Izvora

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   14. јануара 2017. at 11:21

   Пратим, поред српских јавних сервиса, и јавне сервисе Републике Српске, Хрватске и других држава које говоре истим или врло сличним језиком. РТС и РТВ имају најбољи програм.

   Оно што не ваља на нашим јавним телевизијским сервисима је то што су превише централизовани. Савремени ниво технике и средства која су издвојена за јавне телевизије омогућевају формирање и рад студија и у другим местима у Србији, а не само у Београду и Новом Саду. РТС би требало да има студије у Крагујевцу, Нишу, па и Косовској Митровици (уколико је то могуће), а морала би да има и дописништва из свих неалбанских средина на Косову и Метохији (околина Гњилана, Гора, Велика Хоча и друге). РТВ би требало да има дописништва и јужно од Саве и Дунава.

   Посебно сматрам да би јавни сервиси требало више да прате догађаје у српским срединама у Црној Гори, Македонији, Хрватској, Румунији и Македонији.

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com