Gradovi

Četrnaestogodišnjak spasao dečaka iz nabujale reke Toplice

PROKUPLJE – Četrnaestogodišnji Ferman Amzić spasao je iz nabujale reke Toplice u Prokuplju šestogodišnjeg Bojana Jašarevića, čime je zahvaljujući sreći i prisebnosti okončana prava drama koja se dogodila kada je dečak upao u reku.

Prema rečima meštana, dečaci su bili pored reke i hvatali drva koja su plutala zbog povećanog vodostaja kada se mališan, najverovatnije, iz nepažnje okliznuo i upao u hladnu reku, prenosi „Blic“.

Pošto ne ume da pliva, poceo je da tone i da se davi, a u tom trenutku se na obali reke nalazilo nekoliko dečaka, među kojima je bio i Amzić.

On je bez razmišljanja skočio za mališanom, koji je sasvim potonuo, a samo zahvaljujuci velikoj sreći uspeo je da ga uhvati i izvuče iz reke, kaže jedan od očevidaca tog događaja.

Amzić, koji nije želeo mnogo da komentariše svoj hrabri čin, rekao je da se ni sekundu nije dvoumio da li da skoči u Toplicu i pomogne dečaku.

„U tom trenutku nisam ni bio svestan da je reka hladna i duboka i da mogu i ja da se udavim. Razmišljao sam samo kako da izvučem Bojana. Na sreću, uspeo sam“, objašnjava skromni četrnaestogodišnjak.

Osim što je bio preplašen i što se napio vode, mali Bojan je prošao bez težih posledica.

Inače, gotovo identična situacija u ovom naselju se dogodila i aprila 2014. godine u vreme velikih poplava, kada je, takođe, vodostaj na Toplici bio mnogo veći od uobičajenog, podseća „Blic“.

Tada se umalo nije udavio petogodišnji Kristijan Avramović dok je sa braćom i rodbinom vadio grane i stabla iz nabujale reke, a od utapanja ga je spasao njegov brat Turkijan Avramović (23).

Foto Tanjug/video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh