• Gradovi

  Ćezario: Investitorima znači mišljenje MMF-a o Srbiji

  Ćezario: Investitorima znači mišljenje MMF-a o Srbiji

  BEOGRAD – Pozitivna ocena koju je Bord direktora MMF-a potvrdio danas Srbiji, jeste pozitivan signal za investitore, koji će, uz dobre ocene Fonda radije gledati ozbiljno u Srbiju kad razmatraju buduća ulaganja, izjavio je danas predsednik Komore italijansko srpskih privrednika Klaudio Ćezario.

  On je, u izjavi Tanjugu, rekao da je za italijanske investitore, ali i za sve ostale strane investitore, potvrda dobre ocene treće revizije aranžmana koji je Srbija zaključila sa MMF-om, dobar signal.

  „MMF je pouzdana institucija i dobro je poznata. U momentu kad su prisutne mnoge nesigurnosti na tržištu i kada su tržišta generalno osetljiva, za strane investicije je važno da vide šta je mišljenje institucije koja je pouzdana poput MMF-a“, rekao je Ćezario koji je i predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke.

  Prema njegovim rečima, težina je još veća kad MMF potvrdi pozitivnu ocenu tžištima u razvoju, a kako je primetio, takve vesti su uvek dobro prihvaćene od strane međunarodne zajednice.

  Srbija je sa MMF-om u februaru ove godine sklopila stend-baj aranžman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com