• Novosti online

  CIK spreman da organizuje vanredne parlamentarne izbore na Kosovu

  Predsednik Kosova Hašim Tači je danas tokom sastanka sa predsednicom Centralne izborne komisije (CIK), Valjdetom Dakom, obavešten o spremnosti te institucije da organizuje prevremene izbore, ukoliko za tim bude bilo potrebe.

  Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da će u skladu sa ustavnom obavezom koja proizilazi iz člana 95., iskoristiti sve mogućnosti da na konsultacijama sa političkim partijama koje su zastupljene u Skupštini Kosova nadje, kako se navodi, rešenje za novu političku realnost.

  „Ukoliko političke partije nisu u stanju da odgovore na ovu novu političku realnost u razložnom vremenskom roku, spreman sam da odmah raspišem nove izbore“, rekao je predsednik Tači.

  On je dodao da ga je predsednica Daka obavestila da je CIK spreman da organizuje prevremene izbore, kad god to bude potrebno.

  Prema kosovskom predsedniku, ključno je da Kosovo ima novu, funkcionalnu, efikasnu, što sveobuhvatniju vladu što je pre moguće, kako bi bitni procesi, kako je ocneio, napredovali.

  Posle sastanka sa predsednikom Tačijem, Daka je novinarima kazala da je CIK spreman za organizaciju vanrednih izbora, da će o budžetu koji je za to potreban odlučiti kada i ako predsednik zakaže izbore.

  Istovrermeno Tači je danas nastavio konsultacije o izlasku iz sadašnje situacije, sa predstavnicima manjinskih zajednica iz redova stranaka romske, aškalijske i egipćanske zajednice.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com