• Gradovi

  Čikago: U policijskoj vatri slučajno ubijena žena

  ČIKAGO – Tokom intervencije u jednoj porodičnoj kući, policajac policijske uprave Čikaga je slučajno ubio 55-godišnju ženu, objavili su danas američki mediji.

  Policajci su na lice mesta stigli po pozivu jednog muškarca koji je rekao da mu je život u opasnosti i da njegov 19-godišnji sin lupa na vrata njegove sobe metalnom bejzbol palicom, prenela je agencija AP.

  Po dolasku na lice mesta, policajci su zatekli „agresivnog pojedinca, usled čega je jedan policajac potegao oružje“, saopštila je policijska uprava u Čikagu.

  U pucnjavi su ubijeni Kintonio Legrijer (19) i Beti DŽons (55), koja je, prema navodima svoje rodbine, živela u stanu ispod Legrijera.

  „Žena stara 55 godina je slučajno pogođena metkom i tragično je poginula“, navodi se u saopštenju policije, koja je izrazila „najdublje saučešće porodici i prijateljima žrtve“.

  Porodica DŽonsove, majke petoro dece, veruje da se ona slučajno našla na mestu nesreće i da je bila samo posmatrač.

  Legrijer je, prema navodima njegove majke, bio student mašinskog fakulteta Univerziteta Severnog Ilinoisa.

  „Moj sin je imao budućnost, nije bio tek neka propalica sa ulice“, rekla je ona, dodavši da je Kintoniov otac pozvao policiju jer mu je sin bio uznemiren.

  „Očekivali smo da mu policija pomogne, odvede u bolnicu, ali oni su mu oduzeli život“, navela je majka.

  I DŽonsova i Legrijer su Afroamerikanci, saopštila je kancelarija lokalnog patologa.

  Policija nije otkrila koje je rase policajac koji je pucao, već je samo navela da je policajcima koji su učestvovali u incidentu određena mera od 30 dana neizlaska na intervencije.

  U Sjedinjenim Američkim Državama je poslednjih meseci bilo više slučajeva da su beli policajci ubili nenaoružane Afroamerikance, usled čega je ojačao građanski pokret „I životi crnaca su važni“, podseća AFP.

  Foto Tanjug, BOKI/ ilustracija, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com