Gradovi

Cipras poljoprivrednicima: Dobri su predlozi, ali nema para

ATINA – Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je danas da su zahtevi i predlozi poljoprivrednika dobra osnova za dijalog, ali d aje ovaj dijalog trebalo da počne još odavno.

Kako navodi grčka nacionalna agencija ANA, Cipras je na susretu sa predstavnicima poljoprivrednika kazao da je „pokret poljoprivrednika sada sazreo i da je u stanju da se izrazi na autonoman i nezavisan način kako bi njegova borba urodila plodom“.

Grčki premijer je poljoprivrednicima poručio da država ne može da izradi nacrt politike za produktivno restruktuiranje zemlje, a da pritom ne uzme u obzir njihove predloge i pozicije.

„Ali u isto vreme, vi morate da uzmete u obzir celokupni problem sa kojim se suočava zemlja i fiskalne uslove“, rekao je Cipras.

On je naglasio da su problemi sa kojima se Grčka suočava danas „povezani sa činjenicom da se ogromna katastrofa po nacionalno bogatstvo desila u periodu od 2010. do 2015“.

„Grčki BDP je pao sa 245 milijardi evra u 2010. na 175 milijardi evra u 2015. i to je ogroman užas“, ocenio je Cipras.

Predsednik grčke vlade je kazao da je otvoren za dijalog, ali je i upozorio poljoprivrednike.

„Ako ne povratimo nacionalno bogatstvo, mi ne možemo da pričamo ni o prihodima ni o penzijama niti o izlasku iz krize“, kazao je Cipras na sastanku u vili „Maksimos“.

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh