Gradovi

Čizmarov: Evrokontrol će podići mere bezbednosti

BRISEL – Evropska organizacija za bezbednost vazdušnog saobraćaja, Evrokontrol, podići će posle terorističkih napada u Briselu mere bezbednosti na najviši nivo, što će biti urađeno i na beogradskom aerodormu „Nikola Tesla“, izjavila je danas potpredsednica Evrokontrola Mirjana Čizmarov.

„Mere bezbednosti aviosaobraćaja će, u skladu sa regulativom Evropske komisije i Evrokontrola, sigurno biti podignute na najviši mogući nivo“, rekla je Tanjugu Čizmarov, inače i direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije .

„To će se desiti i na našem aerodromu u Beogradu“, naglasila je Čizmarov.

Ona je, inače, danas u Briselu trebalo da učestvuje na redovnom sastanku Evrokontrola koji je otkazan.

„Po povratku u Beograd, organizovaćemo sastanak komiteta za bezbednost aerodroma i razmotriti sve moguće efekte koji mogu uticati na bezbednost vazdušnog saobraćaja u Srbiji“, navela je Čizmarov.

Ona je kazala da upravo pokušava da izađe iz Brisela i dođe do Dizeldorfa, odakle će se avionom Er Srbije vratiti u Beograd.

„Situacija nije ni malo dobra i ne verujem da će skoro biti uspostavljen aviosaobaćaj u Briselu, jer je aerodrom pretrepeo velika oštećanja. Uveden je najviši stepen bezbednosti na svim lokacijama, kako u centru tako i u drugim delovima grada. Kada smo izlazili iz Brisela videli smo da je dosta delova grada zatvoreno“, rekla je Čizmarov.

Ona je istakla da je najgore to što je u Briselu prisutna velika neizvesnost i strah od novih napada.

„Čuli smo, dok smo bili u hotelu, da ima još pretnji odnosno da se strahuje od još napada“, dodala je Čizmarov.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh