Gradovi

CNN: Tramp još biračima nije objasnio za šta se zalaže

NJUJORK – Kandidat za nominaciju Republikanske stranke na izborima za predsednika SAD Donald Tramp još biračima nije dao jasne informacije o tome kakav bi predsednik bio i za kakvu politiku se zalaže, ocenjuje CNN.

On bi, kako navodi američka TV stanica, bio prvi predsednik u americkoj istoriji bez službovanja u javnom, civilnom ili vojnom sektoru, tako da ne postoji ništa što bi svedočilo o tome kako bi se nosio sa politickim izazovima.

Trampov nedavni uspeh u Nju Hempširu pokazuje da on može i da pobedi.

Međutim, u momentu kada je vecina kandidata detaljno opisala plan rada na domacoj ili medunarodnoj politici (od odnosa sa Rusijom do reforme obrazovanja), Tramp to nije ucinio, prenosi B92.

Trampove izjave po pitanju unutrašnje i spoljne politike su nejasne. On nije jasno izrazio kakve “odnose sa Kinom planira, niti kako ce bombardovati ID“.

Tramp je jedino detaljnije govorio o izgradnji zida na meksickoj granici i zabrani muslimana da ulaze u SAD, piše CNN.

“Amerika ima jaku demokratiju. Kao i Sanders, Tramp je povezan sa delovima društva koji se osecaju izostavljenim. Nažalost, niko od nas ne zna za šta se Tramp zalaže i šta bi uradio ako dode na vlast“, iznosi se u tekstu.

FOTO AP Photo/John Bazemore

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh