Gradovi

Čolaković: Očekujem dogovor sa SPS i JS

NOVI SAD – Partija ujedinjenih penzionera Srbije još nije definitivno odlučila o tome s kojom koalicijom će izaći na predstojeće izbore, potvrdio je za „Dnevnik“ potpredsednik te stranke.

Iako je PUPS u koaliciji sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom već sedam godina, neizvesno je da li će ta ekipa biti na istoj listi i u predstojećem, četvrtom izbornom ciklusu.

Kako tvrdi Čolaković, „PUPS i rukovodstvo stranke još nisu razgovarali u vezi s budućim koalicijama“, iako dodaje i to da su „u dosadašnjoj koaliciji sa SPS-om i JS-om imali uspešne rezultate“.

Kako objašnjava, po Statutu PUPS-a, predsednik partije Milan Krkobabić ima ovlašćenje da razgovara s partnerima – Ivicom Dačić i Draganom Markovićem Palmom – da bi usaglasili „određene stavove“.

Potom će, dodao je, Krkobabić izaći pred Predsedništvo PUPS-a i saopštiti svoj predlog da bi konačno odlučili s kim će na izbore. Čolaković ističe da će to biti uskoro, uz napomenu da ne može precizirati da li za sedam ili deset dana.

Povodom špekulacija da će se PUPS pridružiti naprednjacima na predstojećim izborima, Čolaković kaže da je „to stvar predsednika partije, koji ima ovlašćenja da razgovara sa svim strankama.

„Između ostalog to može biti i SNS – odgovorio je Čolaković, pojašnjavajući da s budućim koalicionim partnerima treba razgovarati o realizaciji programskih zadataka i ciljeva PUPS-a, pre svega o zaštiti penizonerske populacije, siromašnih građana, invalidnih lica… odnosno o položaju svih kategorija građana koji su zapali u siromaštvo i koji ne mogu pristojno da žive. U tom pogledu predsednik ima ovlašćenja za razgovore i nadam se da će ih uspešno završiti i potom izaći s predlogom pred stranačke organe“, naveo je Čolaković.

Povodom dileme o tome da li je na nedavnom sastanku delegacije SPS-PUPS-JS-a s liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem bilo reči o nekakvom jedinstvenom nastupu sa SNS-om, Čolaković kaže da to nije bilo tema, već da su razgovarali o „realizaciji programskih ciljeva i ostvarivanju zadataka ekonomske politike i drugih za državu važnih pitanja“.

“ I u tom pogledu dogovor je da se nastavi saradnja u okviru vladajuće koalicije koja je sada. Pojedinačno, u vezi s koalicijama SPS-PUPS-JS-a, s jedne strane, i koalicije koju vodi SNS s druge – o tome nije bilo reči“, ističe on.

Koalicija SPS-PUPS-JS-a nastupala je na parlamentarnim izborima 2008. godine, zatim 2012. i 2014. Broj poslanika koji su osvajali na izborima je rastao, a sada ih imaju 44, od čega je PUPS dobio 12 mandata.

Foto Tanjug/video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh